„Vyksta reikšmingas apšaudymas“, – žurnalistams per konferencinį pokalbį telefonu sakė kariuomenės atstovas Jonathanas Conricusas.

Izraelio pietinėje dalyje sproginėjo raketos, o Tel Avive gaudė apie pavojų pranešančios sirenos, nors kol kas nebuvo pranešimų apie smūgius šiam pajūrio miestui.

„Ruošiamės ne vieną dieną truksiančioms kautynėms“, – pabrėžė J. Conricusas.

Kariuomenė nurodė „nebūtiniems“ darbuotojams Tel Avive ir vidurio Izraelyje, įskaitant sritis arti sienos su Gazos Ruožu, likti namuose. Taip pat nurodyta uždaryti mokyklas bei universitetus, uždrausti vieši susirinkimai.

Izraelio visuomeninis radijas pranešė, kad antradienį daugiau kaip milijonas moksleivių ir studentų nelankė pamokų ir paskaitų.

Raketų salvė buvo paleista po anksti ryte izraeliečių surengto smūgio Gazos Ruože, per kurį žuvo „Islamo džihado“ vienas iš vadų – 42 metų Baha Abu al Ata. Grupuotė nurodė, kad taip pat žuvo B. A. al Atos žmona.

Izraelis kaltino B. A. al Atą dėl neseniai surengtų raketų atakų ir nurodė, kad šis kovotojų vadeiva ruošė planavo naujus smūgius.

Pastarieji apsikeitimai smūgiais didina naujo didelio konflikto tarp Izraelio ir kovotojų Gazos Ruože riziką. Palestiniečių anklavas yra valdomas islamistų judėjimo „Hamas“, kurio sąjungininkas yra „Islamo džihadas“.

Žydų valstybė ir „Hamas“ nuo 2008 metų triskart kariavo.

Po naujausių Izraelio smūgių „Hamas“ paskelbė pranešimą, žadėdamas imtis keršto.