Pirmadienį Sankt Peterburgo rajono teismo posėdžio metu, sprendžiant dėl kardomųjų priemonių, teko trumpam daryti pertrauką, nes O. Sokolovas ėmė garsiai verkti, skelbia BBC.

Kaip teisėjas paklausė O. Sokolovo apie nužudymo priežastis, jis, nepaisant to, kad advokatas norėjo neleisti jam kalbėti, pareiškė: „Paminėjus mano vaikus, ji ėmė pykti. <...> Aš pasakiau, kad šeštadienį ir sekmadienį turiu praleisti su vaikais. Ji įpyko. Viskas, kas toliau įvyko, yra siaubinga nelaimė... Dar nemačiau šitokios agresijos... Puolė su peiliu... Mergina, kurią laikiau idealu, staiga virto...“

„Jūsų kilnybe, nenorėjau, kad jis tai sakytų. Visa tai – per anksti“, – paskui pareiškė advokatas Aleksandras Počiujevas.

Advokatai paprašė skirti O. Sokolovui namų areštą, motyvuodami tuo, kad nehumaniška laikyti istoriką kartu su recidyvistais, maitinant kalėjimo koše, rašo leidinys „Novaja gazeta“.

Tyrėjas pareikalavo įkalinimo su sargyba, nes teisiamasis bandė sunaikinti nusikaltimo įrodymus.

Tiriamasis komitetas pranešė, kad nužudytosios Anastasijos Ješčenko palaikų dalis rado Jekaterinhofkos upėje, jas pamatė praeivis.

Rusijos Sankt Peterburgo teismas pirmadienį leido dviem mėnesiams suimti nužudymu įtariamą istoriką O. Sokolovą.

Teismas atmetė gynybos prašymą skirti įtariamajam namų areštą.

DELFI primena, kad 63 metų Sankt Peterburgo valstybinio universiteto istorijos docentas Olegas Sokolovas, 2003 metais apdovanotas Prancūzijos Garbės legiono ordinu, buvo suimtas šeštadienį, kai buvo ištrauktas girtas iš Moikos upės su kuprine, kurioje buvo moters rankos.

Spėjama, kad apsvaigęs vyras galėjo įkristi į upę, kai mėgino atsikratyti kūno dalimis.

„Jis pripažino savo kaltę“, – agentūrai AFP sakė O. Sokolovo advokatas Aleksandras Počujevas, kuris pridūrė, kad jo klientas bendradarbiauja su teisėsauga.

Anot advokato, O. Sokolovas sakė, kad jauną meilužę nužudė per konfliktą, o vėliau nupjovė jos galvą, rankas ir kojas.

Jis ketino atsikratyti kūno, o vėliau viešai nusižudyti vilkėdamas Napoleono kostiumą.

Advokato teigimu, O. Sokolovas galėjo patirti didžiulį stresą arba buvo emociškai nestabilios būklės.

O. Sokolovas yra kelių knygų apie Prancūzijos imperatorių Napoleoną Bonaparte'ą autorius ir buvo istorinis konsultantas statant kelis filmus.

Pareigūnai 24 metų Anastasijos Ješčenko kūną aptiko O. Sokolovo namuose. Pora yra kelių darbų bendraautoriai. Jiedu kartu studijavo Prancūzijos istoriją ir mėgo rengtis istoriniais kostiumais. O. Sokolovas dažnai apsirengdavo Napoleonu.

Šiuo metu tiriama ir žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija, jog kita O. Sokolovo studentė 2008 metais apkaltino jį mėginimu nužudyti po to, kai ji nusprendė nutraukti santykius.