Be kitų kelių, demonstrantai blokavo automagistralę AP7 La Chonkeroje, netoli Cheronos miesto Ispanijos rytuose.

Ši akcija buvo surengta kitą dieną po visuotinių rinkimų, per kuriuos premjero Pedro Sanchezo socialistai išliko stipriausia grupė parlamente, bet jų pozicijos susilpnėjo. Tuo metu į trečią vietą iškilo kraštutinių dešiniųjų partija „Vox“, griežtai pasisakanti prieš separatizmą.

Automagistralę netoli sienos su Prancūzija blokavo dešimtys automobilių, o apie 300 žmonių ėmėsi statyti barikadą, pranešė ten esantis naujienų agentūros AFP fotografas.

Dalis demonstrantų stato sceną ir garsiakalbius, atvežtus į protesto vietą furgonais.

Katalonijos regiono kelių departamentas patvirtino, kad Chonkeroje blokuojamas abiejų krypčių eismas automagistrale AP7.

Šį protestą organizuoja nauja mįslinga grupė „Demokratijos cunamis“. Praeitą mėnesį ji pasiuntė tūkstančius žmonių blokuoti Barselonos oro uosto; tąsyk kilo demonstrantų ir policijos susirėmimų.

„Ši mobilizacija yra šauksmas tarptautinei bendruomenei, kad ji priverstų Ispanijos valstybę suprasti, jog vienintelis įmanomas kelias – atsisėsti ir kalbėtis“, – sakoma šios grupės pranešime jos sekėjams, išplatintame per susirašinėjimo programėlę „Telegram“.

Radikali separatistų grupė CDR taip pat paragino savo šalininkus vykti į La Chonkerą blokuoti magistralės.

Kataloniją jau kelias savaites krečia dideli ir kai kada smurtiniai regiono nepriklausomybės protestai, Ispanijos Aukščiausiajam Teismui paskelbus iki 13 metų įkalinimo bausmes devyniems katalonų politikams ir aktyvistams už jų vaidmenį nesėkmingai mėginant 2017 metais paskelbti suverenitetą.

Demonstrantai dažnai ragindavo nutraukti susisiekimą tarp Ispanijos ir Prancūzijos keliais ir geležinkeliais. Daug parduotuvių Barselonoje per demonstracijas taip pat užsidarė, tad vis labiau nerimaujama dėl neramumų poveikio verslui Ispanijos antrajame pagal dydį mieste.