„Igoris Mazuras laisvėje! Prokuroras patenkino mūsų prašymą“, – sekmadienį savo feisbuko paskyroje pranešė A. Deščica.

Jo turimais duomenimis, I. Mazuras buvo perduotas Ukrainos konsulų atsakomybėn.

Tuo tarpu Ukrainos Aukščiausios Rados žmogaus teisių kontrolierė Liudmila Denisova pranešė, kad teismo dėl kardomosios priemonės I. Mazurui nebus. „Laukiant ir svarstant ekstradicijos klausimą jis gyvens Generaliniame konsulate“, – savo feisbuko paskyroje sekmadienį pranešė L. Denisova.

Ukrainos nacionalistai socialiniuose tinkluose pranešė apie vieno iš „Pasipriešinimo kapituliacijai judėjimo“ įkūrėjų I. Mazuro – karo Donbase savanorio, žinomo pravarde „Topolis“, – sulaikymą lapkričio 9 dieną, kai šis vyko į konferenciją, į kurią jį pakvietė Lenkijos Seimo vicepirmininkė.

Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas teigė, kad I. Mazuras buvo sulaikytas reaguojant į Rusijos Interpolo sistemoje paskelbtą informaciją dėl jo paieškos siekiant suimti ir perduoti Rusijai.

I. Mazuras buvo sulaikytas Lenkijoje Dorohusko pasienio punkte pagal Rusijos Federacijos prašymą, nurodė L. Denisova.

2014 metais Rusijos Federacijos tyrimų komitetas iškėlė bylą Rusijoje uždraustos organizacijos „Ukrainos nacionalinė asamblėja-Ukrainos liaudies savigyna“ nariams, tarp jų ir I. Mazurui.

Lenkijos Seimo vicepirmininkė Malgorzata Maria Gosiewska šeštadienį sakė, kad Lenkija neišduos I. Mazuro Rusijai, bet teks atlikti standartinę Interpolo orderio išnagrinėjimo procedūrą.