Kaip nurodė Valstijos saugumo sekretoriatas, policininkai buvo užpulti penktadienio popietę apie 4 000 gyventojų turinčiame La Sementera de San Visente Koatlano miestelyje, maždaug už 80 km nuo valstijos sostinės.

Ministerijos pranešime sakoma, kad žuvo penki pareigūnai ir dar du buvo sužeisti. Pastarieji buvo nuvežti į ligoninę Oachakoje.

„Smerkiu agresiją prieš valstijos policijos elementus San Visente Koatlane ir užjaučiu [pareigūnų] artimuosius. Paprašiau prokuroro atlikti nuodugnų tyrimą“, – per „Twitter“ parašė Oachakos gubernatorius Alejandro Muratas.

Šioje valstijoje pastaraisiais metais padaugėjo smurto incidentų, daugiausiai susijusių su organizuotu nusikalstamumu. Pernai rugpjūtį per ginkluotą užpuolį buvo nužudytas San Chose Estansija Grandės meras ir dar vienas valstijos pareigūnas.

2006 metais kariuomenė buvo pasiųsta kovoti su narkotikų kontrabandininkų gaujomis, bet ekspertai sako, kad šis „karas su narkotikais“ įsuko didėjančio smurto spiralę tarp besivaidijančių narkotikų kartelių ir kariuomenės, šalyje nusinešusią daugiau kaip 250 tūkst. žmonių gyvybių.