Policija paskelbė šio vieno tragiškiausių žmonių kontrabandos atvejų šalyje aukų sąrašą.

„Tai buvo nepaprastai svarbus procesas ir mūsų komanda sunkiai dirbo norėdama pateikti atsakymus susirūpinusioms šeimos, nuogąstaujančioms, kad jų artimieji gali būti tarp žmonių, kurių tragiška kelionė baigėsi mūsų šalyje“, – sakė policijos viršininko pavaduotojas Timas Smithas.

„Mūsų prioritetas yra identifikuoti aukas, išsaugoti tų, kas mirė, orumą ir paremti aukų draugus bei šeimas“, – sakė jis.

Britų pareigūnai drauge su Vietnamo policija ir koroneriu stengėsi identifkuoti aštuonių moterų ir 31 vyro kūnus, kurie spalio 23 dieną buvo rasti sunkvežimio priekaboje-šaldytuve pramoniniame Esekso grafystėje esančio Greiso miesto rajone.

Išvakarėse britų policija patvirtino, kad visos aukos yra Vietnamo piliečiai. Vietname buvo paimti šeimų, nuogąstaujančių, kad jų artimųjų galėjo būti tame sunkvežimyje, DNR pavyzdžiai.

Esekso policija iš pradžių manė, kad aukos buvo kinai, tačiau vėliau su institucijomis susisiekė dėl dingusių artimųjų susirūpinusios vietnamiečių šeimos.

Vietnamo viešojo saugumo ministerija ketvirtadienį patvirtino, kad visos 39 aukos yra vietnamiečiai, kilę iš šešių provincijų.

Britanijos policija pateikė kaltinimus vilkiko vairuotojui 25 metų Šiaurės Airijos gyventojui dėl netyčinio nužudymo, pinigų plovimo ir sąmokslo padėti neteisėtiems migrantams.

Jungtinė Karalystė taip pat pradėjo dar vieno įtariamojo ekstradicijos iš Airijos procesą ir ieško kitų galimų įtariamųjų. Vietnamo policija areštavo 11 asmenų, įtariamų organizavus nelegalų žmonių gabenimą į užsienį. Oficialūs kaltinimai kol kas nė vienam jų nepareikšti