Pasak ministro, operacijoje dalyvauja 2 625 kariai ir 179 specialiųjų pajėgų grupės. Šios operacijos tikslas – neutralizuoti kurdų organizacijas, kurias šis pavadino teroristinėmis ir veikiančias Irako šiaurėje prie sienos su Turkija.

Turkijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šalies saugumo pajėgos per pastaruosius keturis mėnesius Irako šiaurinėje dalyje neutralizavo daugiau kaip 400 Kurdistano darbininkų partijos (PKK), kurią Ankara, Europos Sąjunga ir JAV laiko teroristine organizacija, kovotojų.

Anatolijos agentūros pranešime sakoma, kad terminas „neutralizuoti“ taikomas į nelaisvę paimtiems arba nukautiems kovotojams apibūdinti.

Turkijos saugumo pajėgos reguliariai rengia antiteroristines operacijas šalies rytuose ir pietryčiuose, kur gyventojų daugumą sudaro kurdai.

Nuo 1984 metų vykstanti PKK ginkluota kova su Turkijos vyriausybe nusinešė jau mažiausiai 40 tūkst. žmonių gyvybių.

Sulaikytas prokurdiškai partijai priklausantis meras

Turkijoje sulaikytas meras, atstovaujantis pagrindinei šalies prokurdiškai partijai, jis apkaltintas įsitraukimu į „teroristinę organizaciją“, pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Vienos savivaldybės Vano provincijoje meras Azimas Yacanas buvo suimtas kartu su savo pavaduotoju, jam pateikti kaltinimai dėl „teroristinės propagandos“ ir narystės Turkijoje uždraustoje Kurdistano darbininkų partijoje (PKK).

A. Yacanas yra prokurdiškos Liaudies demokratinės partijos (HDP), trečios pagal dydį šalies partijos, narys.

Pastaraisiais mėnesiais Turkijos vyriausybė ėmėsi griežtesnių priemonių prieš HDP dėl įtarimų, esą partija yra susijusi su PKK. Pastaroji nuo 1984 metų kovoja su Turkijos vyriausybe, šis konfliktas pareikalavo daug aukų.

Rugpjūtį dėl tariamų ryšių su PKK iš postų buvo pašalinti trys neseniai išrinkti merai. Dar trys merai buvo suimti spalį – jiems pateikti panašūs kaltinimai.

HDP buvo vienintelė Turkijos partija, kritikavusi praėjusį mėnesį Šiaurės Sirijoje surengtą puolimą prieš karines Sirijos kurdų pajėgas.