Afrikietės, priklausančios skirtingiems Sicilijos vienuolių ordinams, pastojo išvykusios į gimtąją šalį misionieriškais tikslais.

Viena iš vienuolių, 34-erių metų amžiaus moteris, priklausanti į šiaurės rytus nuo Mesinos esančioje Militello Rosmarino komunoje įsikūrusiam vienuolynui, sužinojo esanti nėščia, kai dėl rimtų pilvo skausmų nuvyko į ligoninę, pranešė laikraštis „Gazzetta del Sud“.

Antroji vienuolė, einanti vienuolyno viršininkės pareigas ir besirūpinanti vyresniojo amžiaus žmonėmis pietrytinėje Sicilijos dalyje esančiame Ispikos mieste, taip pat suprato esanti nėščia.

Militello Rosmarino meras Salvatore Riotta sakė, kad „gerai“ pažįsta vieną iš vienuolių ir „apgailestauja“ dėl to, kaip buvo nutekinta ši naujiena.

„Dėl šių įvykių jaučiamas apgailestavimas. Mūsų bendruomenė, kurią sudaro 1 200 gyventojų, yra sutrikusi, nes kai kurie žmonės neužtikrino informacijos apie nėštumą konfidencialumo“, – pasakojo jis reporteriams.

Meras pridūrė, kad vienuolė davė amžinuosius įžadus mažiau nei prieš metus ir yra visų mylima.

Sicilijos patarėjas sveikatos klausimais Ruggero Razza sakė, kad pradės vidaus tyrimą, siekdamas išsiaiškinti, kaip viešai paplito žinia apie vienuolių nėštumą.

„Facebook“ žinutėje jis pridūrė: „Pirmiausia noriu išreikšti savo solidarumą vienuolėms ir jų ordinams. Mano manymu, nesąžininga, kad naujienos, kurios turėjo likti tarp sveikatos priežiūros įstaigų sienų, tapo žinomos visiems“.

„Gazzetta del Sud“ teigimu, vienuolės galės išstoti iš savo ordinų ir auginti vaikus, jei norės.

34-erių metų amžiaus vienuolė buvo perkelta į kitą ordiną Palerme, o vienuolyno viršininkė grįžo į gimtąjį Madagaskarą. Manoma, kad ji yra maždaug vieną mėnesį nėščia.

Anksčiau šiais metais popiežius Pranciškus pirmą kartą prisipažino, jog Katalikų Bažnyčia susiduria su rimta problema – vienuoles seksualiai išnaudojančiais kunigais ir net vyskupais.

Kalbant apie šiuos du atvejus, nėra duomenų dėl seksualinės prievartos.

Vasario mėnesį skrisdamas lėktuvu iš Jungtinių Arabų Emyratų atgal į Vatikaną, popiežius atskleidė reporteriams, kad kai kurios vienuolės buvo paverstos sekso vergėmis, ir pripažino, jog reikia imtis rimtesnių veiksmų, norint užkirsti kelią tokiems atvejams.

„Tai tiesa... Taip elgiasi ir kunigai, ir vyskupai. Manau, jog seksualinis išnaudojimas tebevyksta, nes niekas nesibaigia tik todėl, kad kažkas apie tai sužinojo“, – sakė jis „Associated Press“.

„Ilgai kovojame su šia problema ir nuo pareigų nušalinome ne vieną kunigą“, – pridūrė jis.