Jei jis gruodžio 12-ąją vyksiančiuose parlameno rinkimuose bus patvirtintas poste, iš karto imsis veiksmų, kad Bendruomenių Rūmai pritartų jo su ES išsiderėtam „Brexit“ susitarimui, kalbėjo premjeras. „Tada mes sausį įgyvendinsime „Brexit“ ir nesaugumas liks praeityje“, - pridūrė jis.

B. Johnsono „Brexito“ susitarimas nesulaukė balsų daugumos ligšiolinės kadencijos parlamente. Bendruomenių Rūmai, be to, privertė jį atidėti išstojimo terminą iš spalio 31 dienos į sausio 31-ąją. Premjero iniciatyva po penkių savaičių britai rinks naują parlamentą. Taip B. Johnsonas tikisi pralaužti blokadą „Brexito“ procese.

Naujausia nuomonės tyrimo instituto „YouGov“ apklausa rodo, kad B. Johnsono konservatoriai toliau aiškia persvara lenkia Jeremy‘io Corbyno leiboristus. Konservatoriai gali tikėtis 36 proc. balsų, leiboristai – 25 proc.

Atsistatydina Leiboristų partijos pirmininko pavaduotojas

Leiboristų partijos pirmininko pavaduotojas Tomas Watsonas paskelbė atsistatydinantis iš pareigų.
35 metų patirtį politikoje sukaupęs parlamentaras taip pat patvirtino nekandidatuosiantis gruodžio 12 d. JK parlamento rinkimuose, praneša „Politico“.

Leiboristų partijos pirmininkui Jeremy Corbynui jis parašė laišką, kuriame teigiama, kad sprendimas trauktis yra „asmeninis, o ne politinis“ ir kad jis nori „pradėti kitokį gyvenimą“.

T. Watsonas tikino norintis skirti daugiau laiko rašymui apie visuomenės sveikatos problemas, tokias kaip nutukimas ir cukrinis diabetas.

„Aš traukiuosi iš parlamentaro pareigų, bet politikos nepaliksiu“, – laiške J. Corbynui rašė T. Watsonas. Jis taip pat patvirtino dalyvausiantis rinkimų kampanijoje.

J. Corbynas padėkojo T. Watsonas už jo darbą: „Gerbiu tavo sprendimą, kad trauktis bus geriausia tau ir tavo šeimai. Žinau, kad tai nėra mūsų bendro darbo pabaiga.“

T. Watsonas ir J. Corbynas dažnai nesutardavo dėl leiboristų politikos. Anksčiau šiemet T. Watsonas buvo suformavęs atskirą leiboristų parlamento narių grupę, kurie jautėsi neįtraukti į partijos sprendimų priėmimo procesą.

Rugsėjį vykusiame Leiboristų partijos suvažiavime buvo nesėkmingai bandyta pašalinti T. Watsoną iš partijos pirmininko pavaduotojo pareigų.

Leiboristų partijos pirmininko pavaduotoją tiesiogiai renka partijos nariai.