Nuotrauka buvo padaryta sausio mėnesį oro linijų bendrovės „Air Guilin“ priklausančiame lėktuve, skridusiame iš Guilino į Jangdžou, tačiau internete išplito tik šią savaitę. Oro linijų bendrovė buvo priversta imtis drausminamųjų priemonių.

„Air Guilin“ atstovai pareiškime sakė, kad pilotas pažeidė aviacijos saugumo reglamentus.

„Ačiū kapitonui“

Bulvariniame laikraštyje „The Global Times“ rašoma, kad incidentas įvyko sausio 4 d., skrydžio GT1011 iš Guilino į Jangdžou metu, tačiau oro linijų bendrovė atkreipė dėmesį tik šį sekmadienį, kai mikrotinklaraščių svetainėje „Weibo“ ėmė sparčiai plisti ekrano kopijos su keleivės žinute.

Žinutėje moteris pirštais rodo „V“ ženklą (tai populiari poza Kinijoje), o po nuotrauka parašyta: „Ačiū kapitonui. Esu labai laiminga.“

Kinijoje pilotas paviešino nuotrauką su keleive kabinoje – Weibo nuotr.

Naujienų portalo „Chinese News Service“ teigimu, moteris Guilino universitete mokosi būti stiuardese. Oro linijų bendrovė „Air Guilin“ nepatikslino, ar nuotrauka buvo padaryta skrydžio metu, tačiau kiti šalies pilotai ir analitikai teigia, jog lėktuvas buvo ore, kai buvo įamžintas šis kadras.

Pilotui, kurio vardas ir pavardė nenurodomi, iki gyvenimo galo uždrausta pilotuoti lėktuvus, tačiau neaišku, ar oro linijų bendrovė visiškai atsisakė jo paslaugų.

Pareiškime „Air Guilin“ teigė, kad jis „pažeidė (reglamentus), leidęs pašaliniam asmeniui užeiti į pilotų kabiną“.

Anot Kinijos civilinės aviacijos administracijos, keleiviai gali patekti į pilotų kabiną tik gavę specialų leidimą arba esant „būtinoms“ aplinkybėms.

Kiti incidente dalyvavę lėktuvo personalo nariai taip pat buvo „neribotam laikui“ nušalinti nuo pareigų, kol vyksta papildomi tyrimai.

„Keleivių saugumas yra nuolatinis „Air Guilin“ prioritetas. Visiškai netoleruojame jokio netinkamo ir neprofesionalaus elgesio, galinčio kelti riziką aviacijos saugumui“, – pareiškė oro linijų bendrovė.

Praėjusiais metais „Donghai Airlines“ šešiems mėnesiams nušalino pilotą nuo pareigų ir panaikino jo skrydžių instruktoriaus klasifikaciją, nes jis leido savo žmonai užeiti į pilotų kabiną.