Pasak Juliano Lebarono, jo pusseserė ir keturi jos vaikai, važiuodami automobiliu į oro uostą, buvo užpulti Rančo de la Moroje – rajone, liūdnai pagarsėjusiame dėl jame veikiančių prekeivių narkotikais ir kitokių banditų.

„Tai buvo tikros žudynės“, – radijui „Formula Radio“ sakė J. Lebaronas, rajono nusikalstamų grupuočių veiksmus pasmerkęs aktyvistas.

Pasak J. Lebarono, padegtą automobilį su aukų kūnais viduje aptiko jo giminaičiai.

Po kelių valandų buvo rastos dar dvi transporto priemonės, kuriose buvo dar dviejų moterų ir dviejų vaikų palaikai.

Mažiausiai penkiems vaikams, iš kurių vienas buvo pašautas, pavyko pabėgti ir pėsčiomis sugrįžti namo. Dingo dar viena mergaitė, pasprukusi slėptis į mišką, pridūrė aktyvistas.

Čihuahua valstijos generalinis prokuroras Cesaris Augusto Peniche pareiškė, kad informacija apie aukų skaičių tebėra „prieštaringa“.

Išpuolis įvyko teritorijoje tarp Čihuahua ir Sonoros valstijų, netoli sienos su JAV.

J. Lebarono brolis Benjaminas Lebaronas, kovos su nusikaltimais aktyvistų grupės „SOS Chihuahua“ įkūrėjas, buvo nužudytas 2009 metais.

Smurto paveiktą bendruomenę sudaro mormonų palikuoniai, kurie XIX amžiuje pabėgo iš JAV, kur buvo persekiojami dėl savo tradicijų, įskaitant poligamijos praktiką.

Daugelis Meksikos mormonų turi dviguba Meksikos ir Jungtinių Valstijų pilietybe.

Nuo 2006 metų, kai vyriausybė nepaisydama kritikos kovai su narkotikų prekyba mobilizavo kariuomenę, Meksikoje buvo užregistruota daugiau nei 250 tūkst. žmogžudysčių.

Daugelis ekspertų laiko „karą su narkotikais“ smurto užburto rato priežastimi, nes suskaidyti karteliai kovoja vieni su kitais, taip pat su kariuomene.