Levados centro atlikta apklausa parodė, kad kas ketvirtas Rusijos gyventojas neigiamai vertina A. Navalną. Gyventojai buvo apklausiami tiek miestuose, tiek ir kaimiškose vietovėse, praneša „Deutsche Welle“.

Tuo tarpu 31 proc. apklaustųjų tvirtino, kad jiems A. Navalnas nerūpi bet kuriuo atveju, o dar 31 proc. – kad jie nežino pakankamai apie opozicionieriaus veiklą.

43-ejų aktyvistas vadovauja partijai „Ateities Rusija“, jis taip pat yra įkūręs Kovos su korupcija fondą (FBK). Dėl šio fondo veiklos pradėti keletas tyrimų, o fondo biuruose įvairiuose Rusijos miestuose buvo vykdomos kratos.

Beveik pusė, 47 proc., respondentų tikino nežinantys apie kratas A. Navalno fondo biuruose, kurios prasidėjo, kai Rusijos teisėsauga pradėjo tyrimą dėl pinigų plovimo fonde. Rusijos tarnybos taip pat pavadino FBK užsienio agentu.

Beveik trečdalis respondentų sakė palaikantys teisėsaugos veiksmus prieš A. Navalno fondą. Nors tik 12 proc. nuoširdžiai tikėjo, kad kratos vykdytos siekiant išaiškinti pinigų plovimo schemą, dar 18 proc. apklaustųjų tvirtino, jog Rusijos valdžia turi imtis veiksmų prieš fondą ir taip apsaugoti šalį nuo užsienio įsikišimo.

Tik 18 proc. rusų mano, kad šalies valdžia kratomis FBK biuruose siekia užgniaužti nepriklausomą opoziciją.

A. Navalnas ne kartą buvo sulaikytas, tardytas ir užpultas. Jo teigimu, viso to Rusijos valdžia imasi dėl politinių motyvų.