Bendrovės „Flixbus“ autobusas nuvirto ant šono apie vidurdienį (13 val. Lietuvos laiku), išvažiuodamas iš judriausio kelio Prancūzijoje – automagistralės A1, sakoma Somos departamento prefektūros pranešime.

Iš 33 transporto priemonėje buvusių žmonių 29 patyrė lengvų traumų, o keturi buvo sunkiai sužeisti, nurodoma pranešime. Ugniagesių pranešime minimi penki sunkiai sužeisti žmonės.

Jų gyvybėms pavojaus nėra, informavo prefektūra.

Autobusu važiavo 11 prancūzų ir 22 užsieniečiai: 10 britų, penki amerikiečiai, du Rumunijos piliečiai, taip pat po vieną Ispanijos, Australijos, Mauricijaus, Japonijos ir Šri Lankos pilietį.

Nukentėjusieji išvežti į vietos ligonines. „Flixbus“ paskelbė telefono, kuriuo galima teirautis apie padėtį, numerį.

Ši Miunchene įsikūrusi bendrovė, organizuojantį nebrangų pervežimą autobusais tarp didžiųjų Europos miestų, savo pranešime nurodė, „palaikanti glaudų ryšį su vietos tarnybomis, kad būtų išsiaiškintos tikslios avarijos priežastys, taip pat būtų pasirūpinta keleiviais“.

Spalio 6-ąją pietų Prancūzijoje nuo kelio nuslydus ir apvirtus kitam „Flixbus“ autobusio žuvo 21 metų prancūzė. Per tą incidentą dar 17 žmonių buvo sužeista. Transporto priemonę vairavusiai 50-metei buvo pateikti kaltinimai dėl netyčinio nužudymo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją