J. Bercow, kuris praėjusį ketvirtadienį pirmininkavo paskutiniam savo parlamento posėdžiui, nuo 1997 metų buvo Konservatorių partijos atstovas Bendruomenių rūmuose, o 2009 metais – išrinktas parlamento pirmininku. Parlamento pirmininko pozicijoje esantis asmuo turi būti politiškai neutralus.

Dėl parlamento pirmininko vietos varžysis aštuoni parlamentarai, tarp kurių – parlamento pirmininko pavaduotojas seras Lindsay'is Hoyle'as ir Leiboristų partijos narė Harriet Harman, kuri yra ilgiausiai pareigas einanti parlamentarė moteris.

Šis balsavimas greičiausiai bus paskutinis svarbus sprendimas, kurį priims šis parlamentas. Premjeras Borisas Johnsonas dabartinį parlamentą pavadino „mirusiu“ ir ne kartą užsipuolė dėl to, kad šis trukdo jo „Brexito“ planams.

Bendruomenių rūmai pirmadienį rinksis kaip įprastai 14.30 val. vietos (16.30 val. Lietuvos) laiku ir kiekvienas kandidatas pasakys kalbą. Pasibaigus kandidatų kalboms, vyks slaptas balsavimas. Bet kuris kandidatas, pelnysiantis daugiau kaip 50 proc. balsų, bus siūlomas parlamento pirmininku. Jei nė vienam kandidatui nepavyks pasiekti šios ribos, parlamentarai balsuos dar kartą.

Antrajame balsavimo etape kandidatai, kurie gavo mažiau kaip 5 proc. balsų arba liko paskutinėje vietoje, toliau balsavime nebedalyvaus. Balsavimas vyks, kol vienas kandidatas pelnys daugiau kaip 50 proc. balsų arba kol teliks vienintelis kandidatas.

Tuomet trečiadienį bus paleistas parlamentas ir prasidės oficiali pirmalaikių parlamento rinkimų, vyksiančių gruodžio 12 dieną, kampanija.