Atsisakyti tviterio gali būti radikalus pokytis šiam spalvingo būdo verslininkui, dėl savo įpročio rašinėti žinutes patekusiam į keblia padėtį, kai JAV Vertybinių popierių ir biržos komisija (SEC) apkaltino jį klaidinus investuotojus.

„Nesu tikras, kas gera iš „Twitter“, – E. Muskas parašė vienoje iš virtinės per trumpą laiką paskelbtų žinučių jo tviterio paskyroje, turinčioje daugiau kaip 29 mln. sekėjų.

„Reddit“ tebeatrodo geras, – pridūrė jis. – Atsijungiu.“

E. Muskui Los Andžele buvo iškelta byla dėl šmeižto; ieškinį pateikė vyras, padėjęs praeitais metais išgelbėti 12 berniukų, įstrigusių viename vandens užlietame Tailando urve.

„Tesla“ vadovas šį britų speleologą savo „Twitter“ žinutėje pavadino „pedo vaikinu“, tarp jųdviejų kilus aštriam viešam ginčui, kai E. Muskas nuvyko į Tailandą ir pasisiūlė prisidėti prie gelbėjimo pastangų.

Praeitą mėnesį teismui pateiktuose dokumentuose E. Muskas tvirtino nenorėjęs apkaltinti šio vyro pedofilija.

Verslininkas tvirtino, kad Pietų Afrikoje, kur jis užaugo, toks epitetas yra plačiai vartojamas ir nekaltas pašiepiantis apibūdinimas.

Ši byla turėtų būti nagrinėjama gruodžio 2-ąją.

Tuo metu E. Musko rūpesčiai dėl SEC reakcijos yra susiję su virtine kitų jo „Twitter“ žinučių.

2018 metų vasarį jis paskelbė, kad „Tesla“ 2019-aisiais pagamins 500 tūkst. automobilių, nors bendrovė anksčiau skelbė planus pagaminti tik 400 000 mašinų. Šis akivaizdus padidinimas, susijęs su įmonės pelningumu, sulaukė SEC teisinių veiksmų.

Per kitą incidentą tų metų rugpjūtį E. Muskas per „Twitter“ paskelbė užsitikrinęs finansavimą, kad padarytų „Tesla“ privačia įmone. Šis planas buvo greitai atšauktas, o SEC apkaltino E. Muską apgaudinėjus investuotojus.

Galiausiai SEC įpareigojo E. Muską atsistatydinti iš „Tesla“ valdybos pirmininko pareigų ir sumokėti 20 mln. dolerių baudą.

E. Muskas ir SEC anksčiau šiais metais pasiekė taikos susitarimą dėl jo naudojimosi tviteriu skirtingų vertinimų.

Susitarime buvo išdėstytos aiškesnės rekomendacijos, kokiomis temomis E. Muskas turėtų vengti reikštis per „Twitter“ arba kitus socialinius tinklus, įskaitant pranešimus apie įsigijimus, įmonių sujungimus, naujus produktus arba gamybos rodiklius.

E. Musko penktadienio numanoma atsisveikinimo žinutė sulaukė tūkstančių atsakymų. Daugelis vartotojų reiškė liūdesį ir ragino padaryti savo pasirinktą naująją platformą komentarams skelbti iš tiesų populiarią.