Palestiniečių anklave paryčiais buvo suduota dešimtys smūgių, nutaikytų į „Hamas“ ir jo sąjungininkų bazes, sakė vienas šaltinis Gazos Ruožo saugumo tarnybose.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad smūgiai buvo nutaikyti į „labai įvairius „Hamas“ teroro taikinius“, įskaitant palestiniečių jūrų pajėgų bazę, kovotojų kompleksą ir ginklų gamybos vietą.

Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime sakoma, kad žuvo vienas žmogus – 27 metų Ahmedas al Shehri (Ahmedas Šehris).

Ministerija nenurodė, ar šis vyras palaikė ryšius su kuria nors grupe.

Vienas „Hamas“ šaltinis sakė, kad kovotojai šaudė į reiduose dalyvavusius Izraelio lėktuvus, o izraeliečių kariuomenė patvirtino, kad iš Gazos Ruožo sulaukta naujų „apšaudymų“.

Šie smūgiai buvo surengti atsakant į penktadienį vakare įvykdytą mažiausiai 10 raketų paleidimą iš Gazos Ruožo į Izraelio pietinę dalį.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad oro erdvės gynybos sistema „Geležinis kupolas“ (Iron Dome) mažiausiai aštuonias raketas numušė.

Pasak kariškių, raketos buvo leidžiamos salvėmis; joms atskriejant buvo įjungtos apie oro pavojų perspėjančios sirenos.

Viena nenumušta raketa pataikė į namą ir jį apgadino, bet žmonės nenukentėjo. Kariuomenė savo „Twitter“ paskyroje paskelbė apgriauto namo nuotrauką.

Izraelio kariškiai apie raketų ugnį iš palestiniečių anklavo pranešė jau antrą vakarą iš eilės.

Iki ketvirtadienio apšaudymo tokių pranešimų nebuvo nuo rugsėjo 12-osios.

Rugpjūtį po virtinės raketų paleidimų iš Gazos Ruožo ir Izraelio atsakomųjų veiksmų, taip pat susirėmimų pasienyje buvo padidėję nuogąstavimai, kad gali kilti naujas didesnio masto konfliktas tarp „Hamas“ ir Izraelio, kai žydų valstybė ruošėsi pirmalaikiams rinkimams.

Balsavimas – jau antras šiais metais – įvyko rugsėjo 17-ąją, bet naujos vyriausybės iki šiol nepavyko sudaryti.

Izraelis ir „Hamas“ nuo 2008 metų kariavo jau tris kartus. Pasak analitikų, ketvirtojo didelio konflikto tikimybė išlieka didelė.