„Donaldas Trumpas bando kištis į Britanijos rinkimus, kad būtų išrinktas jo draugas [dabartinis JK premjeras] Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas)", – parašė leiboristų lyderis socialiniame tinkle „Twitter“.

Jis taip pat sakė, kad Jungtinių Valstijų lyderis mėgina įvesti į JK sveikatos apsaugos sistemą amerikietiškų kompanijų, tvirtindamas, kad „būtent Trumpas birželį pasakė, kad nacionalinė sveikatos apsaugos sistema yra „darbotvarkėje“.

„Žinome, kad, jei nugalės leiboristai, amerikiečių korporacijos negalės prikišti prie jos rankų. Mūsų sveikatos apsaugos sistema neparduodama“, – pabrėžė J. Corbynas.

Pirmalaikiai rinkimai į JK parlamentą vyks gruodžio 12 dieną.

D. Trumpas yra nekart palaikęs B. Johnsoną, vadindamas jį tokiu premjeru, kokio šiuo metu reikia Jungtinei Karalystei.

Anksčiau ketvirtadienį Jungtinių Valstijų vadovas užsipuolė J. Corbyną ir perspėjo B. Johnsoną, kad jo „Brexit“ sutartis gali užkirsti kelią būsimam JK ir JAV prekybos susitarimui.

D. Trumpas pareiškė, kad J. Corbynas „labai blogai“ atliktų britų premjero pareigas.

Jis taip pat paragino B. Johnsoną suvienyti jėgas su euroskeptiku Nigelu Farage'u (Naidželu Faradžu), suvaidinusiu svarbų vaidmenį per 2016-ųjų referendumą dėl JK narystės Europos Sąjungoje ir dabar vadovaujančiu naujai „Brexit“ partijai.

„Corbynas būtų labai blogas [premjeras] jūsų šaliai“, – D. Trumpas pareiškė N. Farage'ui per britų radiją LBC.

„Jis vestų jus labai blogu keliu. Nuvestų jus į labai blogas vietas, – kalbėjo JAV lyderis. – Norėčiau, kad jūs su Borisu susivienytumėt... Manau, tai būtų puikus dalykas.“

N. Farage'as, pasisakantis už tai, kad JK paliktų ES be jokio susitarimo, yra raginęs B. Johnsoną sudaryti rinkimų aljansą, bet kol kas šis jo pasiūlymas atmetamas.