Suskaičiavus visus spalio 20-osios rinkimų balsus buvo paskelbta, kad prezidentas Evo Moralesas perrinktas ketvirtai kadencijai, bet tai išprovokavo mažiausiai dviejų gyvybių pareikalavusius protestus.

Bolivijos užsienio reikalų ministras Diego Pary sakė, kad auditas turėtų „trukti dvi savaites“.

E. Moralesas užsitikrino 10 procentinių punktų persvarą, kurios reikia, kad rinkimų nugalėtojas būtų skelbiamas iš karto, nerengiant antrojo turo.

Ginčijamas sekmadienio rinkimų balsų skaičiavimo procesas, kai rezultatas staiga pasikeitė E. Moraleso naudai, išprovokavo riaušes, visuotinį streiką ir užsienio valstybių raginimus rengti antrą rinkimų ratą.

Bolivijos pareigūnų teigimu, per susirėmimus tarp E. Moraleso šalininkų ir priešininkų žuvo mažiausiai du žmonės.

Santa Kruso provincijos sveikatos apsaugos pareigūnai nurodė, kad du žmonės buvo nušauti maždaug trečiadienio virdurnaktį Montero mieste. Santa Krusas yra opozicijos tvirtovė.

E. Moraleso vyriausybė dėl tų žmonių žūties kaltina Carloso Mesos vadovaujamą opoziciją.

C. Mesos šalininkai tvirtina, kad rinkimų rezultatai buvo suklastoti siekiant suteikti E. Moralesui reikiamą balsų persvarą, kad jis išvengtų antro turo. E. Moralesas neigia, kad per rinkimus būta pažeidimų.

C. Mesa atmeta OAS auditą ir sako, kad jis rengiamas pagal organizacijos ir E. Moraleso susitarimą, ignoruojantį opoziciją.