Visi keturi kaltinamieji buvo nuteisti per liepą vykusį teismo procesą, tačiau ketvirtajam vyrui iš pradžių buvo paskirtas įkalinimas iki gyvos galvos už dviejų turisčių iš Skandinavijos šalių nužudymą Aukštojo Atlaso kalnuose.

Myriop buvo nuteisti įtariamų džihadistų kuopelės lyderis Abdessamadas Ejjoudas, vienas gatvės prekeivis ir pogrindžio imamas, prisipažinęs suorganizavęs išpuolį kartu su dar dviem radikalizuotais marokiečiais.

Jie prisipažino nužudę 24 metų studentę danę Louisą Vesterager Jespersen ir 28 metų norvegę Maren Ueland. Tos žmogžudystės sukrėtė šią Šiaurės Afrikos šalį.

Nuteisti skandinavių turisčių žudikai

Nors mirties bausmė Maroke nepanaikinta, dėl paskelbto moratoriumo nuo 1993 metų nebuvo įvykdyta nė viena egzekucija, o pats mirties bausmės klausimas yra politinių diskusijų objektas.

Netoli Rabato esančios Salės teismas trečiadienį taip pat patvirtino 5–30 metų laisvės atėmimo bausmes dar 19 vyrų ir nuo 15 ik 20 metų padidino bausmę kitam nuteistajam.

Be to, teisėjai patvirtino nurodymą trims nužudyme dalyvavusiems vyrams ir jų bendrininkams sumokėti Uelandų šeimai 2 mln. dirhamų (190 tūkst. eurų) kompensaciją.

Vis tik buvo atmestas Jespersenų šeimos prašymas, kad Maroko valstybei išmokėtų 10 mln. dirhamų (934 tūkst. eurų) kompensaciją už „moralinę atsakomybę“.

Vidaus reikalų ministerija skelbė, kad moterų kūnai su pjautinėmis žaizdomis kakluose buvo aptikti atokioje kalnuotoje vietovėje, maždaug už 10 km nuo turistinio Imlilio kaimo Aukštojo Atlaso kalnyne.

Įtariamasis buvo sulaikytas Marakeše, esančiame maždaug už 60 km į šiaurę nuo Imlilio.

Nužudytos danės motina Helle Petersen žiniasklaidai sakė, kad jos dukrai buvo „perrėžta gerklė“. Anot moters, merginos artimieji ragino ją nevykti į Maroką „dėl chaotiškos padėties“ toje šalyje.