Ilgai laukto tyrimo dėl gaisro „Grenfell Tower“ daugiabutyje ataskaita turėtų būti paskelbta trečiadienį. Joje nurodoma, kad gaisras galėjo nusinešti mažiau aukų, jeigu Londono ugniagesių brigada (LFB) būtų geriau pasiruošusi.

2017 metų birželio 14 dienos gaisras 24 aukštų daugiabutyje Vakarų Londone buvo pražūtingiausias Londone nuo Antrojo pasaulio karo laikų ir sukėlė didžiulį visuomenės pasipiktinimą.

Kelios žiniasklaidos organizacijos paskelbė, kad, remiantis ataskaita, ugniagesių pasiruošimas tokiam gaisrui buvo „visiškai neadekvatus“ ir jų reagavime būta „sisteminių“ klaidų.

Londono ugniagesių brigados komisarė Dany Cotton, tyrėjams pasakiusi, kad tą naktį nieko nebūtų dariusi kitaip, buvo apkaltinta dėl „išskirtinio nejautrumo“.

„Nustačiau virtinę rimtų trūkumų LFB reagavime, ne tik operacijos valdymo skyriuje, bet ir incidento vietoje“, – parašė tyrimui vadovavęs Martinas Moore'as-Bickas.

„Teisinga pripažinti, kad šie trūkumai daugiausia buvo sisteminio pobūdžio“, – nurodė jis, remiantis naujienų agentūra „Press Association“.

Viešas tyrimas dėl gaisro aplinkybių buvo pradėtas 2018 metų gegužę ir vyksta dviem etapais. Jam vadovauja buvęs Aukštojo Teismo teisėjas M. Moore'as-Bickas.