Damienas Michaelas Charnockas vadovavo vienos prestižinės Londono privačios mokyklos padaliniui – Dalidžo koledžui Šanchajuje.

Remiantis teismo dokumentais, 60 metų pedagogas buvo areštuotas kovo mėnesį bute Singapūre, kur policija aptiko paketėlių su narkotikais ir įrangos jiems vartoti.

Ši byla primena populiarų amerikietišką televizijos serialą „Bręstantis blogis“ (Breaking Bad), pasakojantį apie chemijos mokytoją, kuriam diagnozuojamas vėžys ir kuris pradeda gaminti metamfetaminą, kad aprūpintų savo šeimos ateitį.

M. Charnokas prisipažino esąs kaltas dėl trijų su narkotikais susijusių nusikaltimų. Generalinio prokuroro biuras patvirtino, kad jis buvo įkalintas penktadienį.

Pasak Singapuro televizijos CNA, advokatas Remy Choo apibūdino M. Charnocko padarytus nusikaltimus kaip „staigų žlugimą“.

„Jo, kaip talentingo ir visiškai atsidavusio pedagogo, gyvenimo darbas sudraskytas į skutus“, – pridūrė teisininkas.

M. Charnockas kristalinį (itin gryną) metamfetaminą pradėjo rūkyti 2017 metais, o pažeidimų metu buvo atsakingas už mokymo programos rengimą, rašoma teismo dokumentuose nenurodant, kas buvo jo darbdavys.

Singapūre, kur galioja griežti kovos su narkotikais įstatymai, už metamfetamino vartojimą baudžiama iki 10 metų laisvės atėmimu ir iki 20 tūkst. Singapūro dolerių (13 tūkst. eurų) baudomis.

Duodamas interviu 2015 metais D. M. Charnockas sakė, kad į mokyklą Šanchajuje buvo paskirtas dirbti 2014-aisiais, o prieš tai ne vienus metus buvo Londono mokyklos direktorius.

XVII amžiuje įsteigtas Dalidžo koledžas dabar turi kelis padalinius Azijoje, taip pat ir Singapūre.