Pirmadienį popiet D. Trumpas paviešino šuns nuotrauką ir štai kaip ją pakomentavo socialiniame tinkle „Twitter“: „Viešiname nuotrauką, kurioje – puikus šuo (vardas neskelbiamas), atlikęs PUIKŲ DARBĄ surandant ir nukaunant ISIS lyderį Abu Bakrą al Baghdadi!“


Manoma, kad šuo į tunelį buvo pasiųstas būgštaujant, jog A. B. al Baghdadi gali dėvėti savižudžio liemenę. A. B. al Baghdadi tikrai buvo ją apsivilkęs ir detonavo tunelyje, nusižudydamas pats ir nužudydamas tris vaikus, informuoja CNN.

JAV prezidentas pareiškė, kad per sprogimą tunelis užgriuvo. Sprendžiant iš D. Trumpo žodžių, persekiojimo operacijoje dalyvavo daugiau nei vienas šuo. A. B. al Baghdadi, „persekiojamas mūsų šunų, pasiekė tunelio galą“, pasakė JAV vadovas sekmadienį ryte.


Savaitgalio reide dalyvavęs JAV „Delta“ pajėgoms priklausantis šuo, kaip manoma, buvo sužeistas elektros srovės, bet dabar, anot vieno šalies gynybos pareigūnų, gyvūno būklė taisosi.

JAV prezidentas šunį pavadino gražiu ir talentingu. Gyvūno vardas ir dresuotojo tapatybė lig šiolei laikomi paslapty. Nepateikiama ir jokios informacijos apie šuns veislę.

„Tai buvo „Delta“ operacija, todėl šuns vardo pasakyti mes negalime“, – kanalui CNN sakė vienas iš gynybos pareigūnų.

Jungtinio štabų viršininkų komiteto pirmininkas Markas Milley taip pat atsisakė atskleisti šuns vardą. Šuo, anot jo, ir toliau dalyvaus operacijose, su dresuotoju grįš į tarnybą, todėl bent kol kas nebus skelbiami nei šunų vardai, nei nuotraukos, nei dar kas nors.

„Dabar šuns vardo atskleisti negalime. Tai karinėse operacijose dalyvaujantis tarnybinis šuo. Jo žygdarbis – reikšmingas, kaip ir kiekvieno tokio šuns, pasižyminčio įvairiose situacijose“, – sakė M. Milley, kalbėdamas pirmadienį Pentagone surengtoje spaudos konferencijoje.

Minėtina, kad JAV pajėgose paprastai tarnauja vokiečių ir belgų aviganiai.

Tai nėra pirmas kartas, kai amerikiečių pajėgos kliaunasi šunimis per teroristų persekiojimo operacijas. 2011-aisiais šuo, vardu Cairo, dalyvavo reide, pasibaigusiame Osamos bin Ladeno mirtimi. Cairo saugojo vietą, kurioje buvo įsitvirtinęs O. bin Ladenas, kol prisiartino JAV karinių jūrų pajėgų specialiosios pajėgos (SEAL).