Laimei, šiuo metu ūkanos jau sklaidosi, tačiau žmonėms, kuriems pastarosiomis dienomis teko leistis į kelią (tiek lėktuvais, tiek traukiniais ar autobusais), su siaubu prisimena nesenus įvykius ir patirtis.

Odesos gyventojai, prieš savaitę iš Bulgarijos skridę atgal į Ukrainą, net baisiausiame sapne nebuvo sapnavę, kad standartinis pusantros valandos skrydis virs net keturias dienas trukusiu košmaru, o jiems patiems teks aplankyti keturias valstybes.

Išskristi iš Sofijos spalio 21 dienos 0.45 val. lėktuvas negalėjo – Odesa dėl sudėtingų oro sąlygų lėktuvų nepriėmė.
Žmonėms buvo pasiūlyta rinktis: laukti viešbutyje, kol oras pagerės (žinoma, už savo pinigus), arba už avialinijos pinigus skristi į Vieną.

Austrijos sostinė lėktuvą atsiuntė laiku, tačiau Odesa ir jo priimti negalėjo – dėl jau minėtojo tiršto rūko. Pasisukiojęs virš miesto, lėktuvas pakeitė kursą į Bukareštą – Rumuniją.

Planuota, kad ten lėktuvas pasipildys degalų atsargas ir iškris į... Vieną. O jau iš Vienos pagaliau į Odesą. Dėl šios priežasties žmonės netgi nebuvo išleisti iš orlaivio.

Vienoje išvargę alkani keleiviai gavo bilietus maršrutu Viena-Stambulas-Odesa. Dabar jie skrido į Turkiją... Turkijoje gavo bilietus iš Stambulo į Odesą, bet reisas buvo atšauktas.

Vargšus keleivius jau visi pažinojo ir tyliai užjautė, nors bent kiek komfortiškų sąlygų nė vienas oro uostas užtikrinti nesugebėjo.

Tik spalio 24 dieną beveik 150 keleivių pagaliau atskrido į Odesą. Dabar visi jie ketina iš Bulgarijos skrydžių bendrovės reikalauti bilietų vertės kompensacijos, tik vargu ar gamtos išdaigos tam pakankama priežastis.

Ukrainos sostinėje dėl itin tiršto rūko tarptautiniame Kijevo Igorio Sikorskio vardo oro uoste buvo atšauktas 14 skrydžių ir dar 13 vėlavo. Borispolio oro uoste atšaukti du, penki vėlavo.