Tuo metu Bulgarijos nacionalinis radijas informavo, kad Bulgarijos prokuratūra pradėjo tyrimą dėl užsienio piliečio vykdyto informacijos, sudarančios valstybinę paslaptį, rinkimo.

Bulgarijos valstybinė nacionalinio saugumo agentūra, savo ruožtu, pranešė, kad tyrime figūruojantis asmuo dirbo Rusijos ambasadoje Sofijoje ir turėjo diplomato statusą.

Remiantis Bulgarijos žiniasklaida, tyrimas susijęs su Rusijos ambasados pirmuoju sekretoriumi Bulgarijoje.

Spalio 25 dieną Rusijos ambasadorius buvo iškviestas į Užsienio reikalų ministeriją Sofijoje, kur jam buvo pateikta Nacionalinio saugumo agentūros surinkta informacija. Ministerija taip pat kreipėsi į Rusiją, reikalaudama iki pirmadienio pabaigos atšaukti minėtą pasiuntinybės darbuotoją iš Bulgarijos.

Taip pat pranešama, kad šiuo metu diplomatas jau išvyko iš šalies.

Atliekant tyrimą paaiškėjo, kad nuo 2018 metų rugsėjo Rusijos pilietis užsiėmė šnipinėjimu ir reguliariai slapta susitikinėdavo su Bulgarijos piliečiais, įskaitant turėjusius priėjimą prie slaptos informacijos, susijusios su Bulgarija, ES ir NATO.

Rusijos pasiuntinybė Bulgarijoje susilaikė nuo komentarų apie Rusijos diplomato išsiuntimą iš šios šalies.

„Atstovybė savo ruožtu nuo komentarų susilaiko“, – naujienų agentūrai „Interfax“ pirmadienį pareiškė Rusijos ambasados Bulgarijoje atstovas.