Vietinis Vietnamo laikraštis „VnExpress“ skelbė, kad 24 vietnamiečių šeimos ieško dingusių vaikų. Tai reiškia, kad 24 iš 39 aukų gali būti Vietnamo piliečiai. 10 dingusiųjų yra iš Ha Tinio provincijos, o 14 dingusiais laikomų žmonių yra iš Nge Ano provincijos. Abi jos yra skurdžios centrinės Vietnamo provincijos.

Nge Ano provincija yra viena iš skurdžiausių Vietnamo sričių.

57 metų amžiaus Nguyenas Dinhas Gia, gyvenantis šioje srityje, baiminasi, kad jo sūnus yra vienas iš vilkike rastų aukų. Vyras praėjusią savaitę naujienų agentūrai dpa sakė turintis mažai vilties, kad jo sūnus galėtų būti gyvas.

Kai JK policininkai aptiko 39 žmonių kūnus šaldomoje vilkiko priekaboje praėjusį trečiadienį, iš pradžių jie manė, kad visi negyvi imigrantai yra Kinijos piliečiai, bet dabar pradeda aiškėti, kad didžioji dalis jų yra iš Vietnamo.

Penktadienį buvo paviešintos trumposios 26 metų amžiaus vietnamietės Pham Thi Tra My žinutės, išsiųstos motinai kelios valandos iki to, kai buvo rastos aukos vilkike. Jauna moteris rašė motinai, kad „jos kelionė į užsienio šalį nepasisekė, ji miršta, nes negali kvėpuoti“.

Kaip teigiama, pareigūnai pradėjo rinkti DNR mėginius iš šeimų Nge Ano ir Ha Tinio provincijų.
Vilkiko priekaboje rasti aštuonių moterų ir 31 vyro kūnai. JK policija pateikė kaltinimus vilkiko vairuotojui Maurice'ui Robinsonui dėl 39 žmonių nužudymo per neatsargumą, sąmokslo prekiauti žmonėmis, pinigų plovimo ir sąmokslo prisidėti prie nelegalios migracijos.

Pasak organizacijos „Ecpat“, šimtai Vietnamo piliečių, siekiančių geresnio gyvenimo svetur, kasmet tampa prekybos žmonėmis ir šiuolaikinės vergijos į JK aukomis. Imigrantai iš Vietnamo dažnai dirba nelegaliai ir yra išnaudojami.