„Kariniame dalinyje Gorno gyvenvietėje kariškis, tikėtina – šauktinis, budėdamas sargyboje pradėjo šaudyti į tarnybos draugus. Su gyvybe nesuderinamų sužalojimų patyrė septyni žmonės“, – nurodė šaltinis ir pridūrė, kad dar trys kariai buvo sužeisti. Vėliau patikslinta, kad žuvo aštuoni žmonės.

„Interfax“ pašnekovas nurodė, kad šaudęs karys liko gyvas, jis sulaikytas.

„Šaudęs karys sulaikytas. Nukentėjusieji buvo skubiai nugabenti į karo ligoninę, kur jiems suteikta visa reikiama kvalifikuota pagalba. Pavojaus jų gyvybei nėra“, – priduriama pranešime.

„Remiantis preliminariais duomenimis iš įvykio vietos, kario veiksmus galėjo nulemti nervinis išsekimas, sukeltas asmeninių aplinkybių, nesusijusių su karine tarnyba“, – informavo institucija.

„Spalio 25 d. apie 18 valandą 20 minučių vietos laiku Užbaikalės krašto Čitos rajono teritorijoje dislokuotos techninės remonto bazės kariškis, keičiantis sargybai, paleido ugnį į savo tarnybos draugus iš tarnybinio šaunamojo ginklo. Aštuoni kariškiai žuvo iškart, dar du buvo sužeisti“, - sakoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime.

Į incidento vietą išskrido Gynybos ministerijos komisija, vadovaujama ministro pavaduotojo Andrejaus Kartapolovo.

„Interfax“ duomenimis, incidentas įvyko dalinyje, esančiame Gorno gyvenvietėje Čitos rajone.

Internetu atvirai prieinami duomenys rodo, kad ten įsikūręs dalinys pavaldus Gynybos ministerijos 12-ajai vyriausiajai valdybai, atsakingai už branduolinę infrastruktūrą.

Nurodoma, kad Gorno gyvenvietė buvo įkurta „valstybės gynybos strateginiams uždaviniams spręsti“. Dauguma vietos gyventojų dirba vietos kariniuose daliniuose.