Pasak jo, iš Čečėnijos atvykę kariškiai turėtų užtikrinti gyventojų saugumą ir padėti kurdų pajėgoms atsitraukti 30 km atstumu nuo sienos.

Į Siriją taip pat buvo išsiųsta daugiau nei 20 šarvuočių, kurie padės vykdyti užduotis, nurodoma gynybos ministerijos pranešime.

Čečėnijos respublikos prezidentas Ramzanas Kadyrovas savo ruožtu patvirtino, kad patruliavimą Sirijoje vykdo šio Šiaurės Kaukazo regiono pasiųsti kariai.

Karo policija iš Čečėnijos pradėjo spręsti uždavinius, užtikrinant gyventojų saugumą ir patruliavimą teritorijoje, iš kurios atitraukiami „kurdų savigynos daliniai“ ir ginkluotė“, – sakoma R. Kadyrovo „Telegram“ žinutėje.

Jis pažymėjo, kad į Siriją išsiųsti kariškiai yra gerai apmokyti.

„Anksčiau jų tarnybą Sirijoje gerai įvertino vietos gyventojų ir valdžios institucijų atstovai“, – teigė R. Kadyrovas.

Maskva ir Ankara šią savaitę pasirašė susitarimą, numatantį, kad Rusijos pajėgos prisidės prie kurdų Liaudies apsaugos dalinių (YPG) atitraukimo iš pasienio rajonų už 30 kilometrų nuo Turkijos ir Sirijos sienos.

Toks sandoris buvo pasiektas po antradienį Sočyje įvykusių skubių derybų tarp Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano ir Rusijos lyderio Vladimiro Putino.

Patruliavimo misiją rusų karo policija pradėjo trečiadienį.

Susitarimas buvo sudarytas JAV prezidentui Donaldui Trumpui nutarus išvesti iš ten JAV karius, anksčiau bendradarbiavusius su kurdų pajėgomis, prisiėmusiomis didžiausią naštą kovojant su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS).

Vis tik Vašingtonas paskelbė kiek padidinsiantis savo kontingentą karo draskomos šalies šiaurės rytuose, siekdamas apsaugoti ten esančius naftos telkinius, kurdams palikus kelias pozicijas.

Kremlius: situacija yra labai sudėtinga

Sirijos šiaurėje vyksta kurdų pajėgų išvedimas į šalies gilumą, nors negalima atmesti tam tikrų šio proceso nesklandumų pirmajame etape, penktadienį žurnalistams pareiškė Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Mezgami atitinkami kontaktai su kurdų atstovais. Jūs žinote, kad buvo padarytas pareiškimas, palaikantis pasiektus susitarimus, buvo išsakyti ketinimai jų laikytis“, – kalbėjo Kremliaus atstovas.

„Kontaktų metu kaip tik ir siekiama užtikrinti [kurdų išvedimo į šalies gilumą] procesą“, – pabrėžė D. Peskovas. Jis pridūrė, kad „tai yra labai kruopštus darbas“.

Rusijos prezidento atstovas perspėjo, kad, jeigu kurdų pajėgos nepasitrauks iš šiaurinės šalies dalies, tai „tose zonose, [Sirijos] pasieniečiai ir mūsų karo policija jų neužstos“.

„Tada, deja, šie kurdų daliniai liks „vienas prieš vieną“ su turkų ginkluotomis pajėgomis“, – kalbėjo D. Peskovas.

Jo taip pat buvo paprašyta pakomentuoti pranešimą apie įvykusius kurdų ir turkų pajėgų susirėmimus šiaurinėje Sirijoje.

„Tam tikri nesklandumai pirmame etape yra neišvengiami. Situacija yra labai sudėtinga. Per valandą ji tiesiog negali normalizuotis. Tačiau vyksta labai kruopštus ir sudėtingas darbas“, – sakė jis.