Mo Robinsonas buvo asmuo, atvairavęs vilkiką į pramoninį Esekso parką. Dėl kraupaus radinio priekaboje jis nedelsiant sulaikytas.

25 metų vyro draugai sako, kad jis „švelnus milžinas“, kuris, supratęs, ką veža, skubiai iškvietė greitąją pagalbą. Esekso policijos pareigūnai išdavė vilkiko vairuotojo arešto orderį dar vienai parai, o jų kolegos atliko kratą įtariamojo tėvų namuose Šiaurės Airijoje, rašo „The Telegraph“.

M. Robinsoną daug metų pažįstanti Francie Donnely teigia: „Jis mano geriausias draugas, geriausias mano pažįstamas žmogus“.

Kita bičiulė tinkle „Facebook“ parašė: „Žiūrėjau žinias, aš negaliu patikėti tuo, ką jie sako“.

Ir pridūrė, kad pirmas dalykas, ką padarė jos bičiulis – iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Ji teigia, kad J. Robinsonas nė musės nenuskriaustų.

Štai kaip savo kolegą apibūdina kitas vilkiko vairuotojas Cathalis Leonardas: „Didysis Mo – tikras džentelmenas. Jis labai gerai žinomas ir gerbiamas, tai akivaizdžiai parodo ir tai, kokio kolegų palaikymo šiuo nelengvu metu sulaukia“.

„Daug metų dirbame kartu ir galiu patikinti, kad jis geraširdis milžinas, labai žemiškas ir paprastas žmogus, labai mylintis savo darbą“, – teigia įtariamojo bendradarbis.

„The Evening Standard“ skelbia, kad M. Robinsonas, atidaręs šaldytuvą ir aptikęs lavonus, neteko sąmonės, nors ši informacija oficialiai nepatvirtinta.

Reaguodamas į tokius teigiamus komentarus internete, M. Robinsono dėdė Keithas pareiškė: „Dėkojame visiems už nuoširdžią paramą ir palaikymą, mums tai labai daug reiškia. Mo – šaunus vyrukas ir tikiuosi, kad labai greitai paaiškės tiesa. Jis tikrai geras žmogus be jokių blogų minčių, neabejoju jo nekaltumu. Šeima ir draugai mano taip pat. Ačiū visiems už gražius žodžius“.

Mo Robinsonas

„Mo kilęs iš nuostabiausios šeimos, kokią tik galima sutikti. Aš jums sakau – jis tikrai nepažinojo tų žmonių priekaboje. Panašu, kad jis, atvykęs į Esekso pramoninį parką, išlipo iš priekabos pasiimti dokumentų. Kai atidarė konteinerį ir pamatė tiek lavonų, jis labai persigando, bet kas būtų persigandęs. Jis iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Medikai informavo policiją“, – „The Daily Mail“ sakė kitas įtariamojo bičiulis, nepanoręs būti įvardytas.

Savo paskyroje M. Robinsonas rašė, kad „gyvena svajonių gyvenimą“: „Pasirink mylimą darbą ir tau niekada neteks dirbti“.

„Rangers“ futbolo klubo gerbėjas M. Robinsonas daug keliavo, reguliariai lankydavosi Švedijoje, Danijoje ir Vokietijoje. Jaunas vyras taip pat domisi automobiliais, augina tris šunis.

Ketvirtadienį, spalio 24 dieną, policijos pareigūnai patikslino, kad visi vilkiko priekaboje rasti palaikai – Kinijos piliečių.

Belgijos pareigūnai sako, kad konteineris į Zebriugę atvyko antradienio popietę – kiek prieš 15 val., ir tą pačią dieną iškeliavo į Jungtinę Karalystę. Iš Belgijos krovinys trečiadienio rytą atvyko į Eseksą – žemyninę šalies teritoriją Dubline jis pasiekė keltu.

Vairuotojas vilkiką su kroviniu Esekse pasiėmė maždaug pirmą valandą nakties. Maždaug 1 val. 40 nakties policijos pareigūnai gavo pranešimą apie šiurpų radinį – juos informavo paramedikai. Priekaboje pareigūnai rado 31 vyro ir 8 moterų palaikus.

Vilkikas, kiuriame rasti 39 kūnai

Lavonai trečiadienį buvo rasti vilkiko vežtame konteineryje pramonės parke į rytus nuo Londono esančiame Greise, netrukus po sunkvežimio atvykimo keltu iš Belgijos.

Esekso policija, bendradarbiaujanti su imigracijos pareigūnais, sakė, kad pradinis prioritetas yra nustatyti aukų – 38 suaugusiųjų ir vieno paauglio – tapatybę.

Sunkvežimio vairuotojas, 25 metų vyras iš Šiaurės Airijos, buvo suimtas, įtariant žmogžudyste.

Sunkvežimis trečiadienį buvo nuvairuotas į saugesnę vietą netoliese esančiuose Tilberio dokuose, kad būtų galima iškelti palaikus.

Esekso policija ir Kinijos ambasada Londone neatsakė į prašymus pakomentuoti.

2000 metais 58 nelegalių kinų imigrantų palaikai buvo rasti olandų sunkvežimyje Doverio uoste Anglijos pietryčiuose. Du žmonės išgyveno.