Aukščiausiojo rinkimų tribunolo interneto svetainėje skelbiama, kad dabartinis prezidentas E. Moralesas gavo 47,06 proc., o opozicijos kandidatas Carlosas Mesa (Karlosas Mesa) – 36,5 proc. balsų. Nurodoma, kad šis rezultatas gautas suskaičiavus 99,8 proc. visų balsų.

Jeigu skirtumas tarp daugiausiai balsų surinkusių kandidatų rezultatų būna mažiausiai 10 procentinių punktų, nugalėtojas skelbiamas iš karto, nerengiant antrojo turo.

Anksčiau ketvirtadienį ketvirtos kadencijos siekiantis E. Moralesas pasiskelbė laimėjęs sekmadienį įvykusius valstybės vadovo rinkimus.

Tuo tarpu JAV, Brazilija, Argentina ir Kolumbija paragino Bolivijos vyriausybę surengti antrą prezidento rinkimų ratą, kuriame dalyvautų socialistas E. Moralesas ir centristinių pažiūrų buvęs prezidentas C. Mesa, ir taip „atkurti pasitikėjimą jos rinkimų sistema“.

Stebėtojai iš Amerikos valstybių organizacijos (OAS) išreiškė „didelį susirūpinimą“ dėl balsalapių skaičiavimo, kuris išprovokavo riaušes, visuotinį streiką ir opozicijos kaltinimus sukčiavimu.

Europos Sąjunga ketvirtadienį parėmė raginimus surengti antrą Bolivijos prezidento rinkimų ratą.

Blokas pareiškime nurodė pritariantis OAS vertinimui, „jog geriausias pasirinkimas būtų surengti antrą ratą, kad būtų atkurtas pasitikėjimas ir užtikrinta visiška pagarba demokratiniam Bolivijos žmonių pasirinkimui“.