Šis pareiškimas daugelį apstulbino, nes Koloradas yra Jungtinių Valstijų viduryje, o bendrą sieną su Meksika turi tik į pietus nuo jo esanti Naujosios Meksikos valstija.

„Žinote, kodėl mes [respublikonai] laimėsime Naujojoje Meksikoje? Todėl, kad jie nori saugumo savo pasienyje“, – pareiškė D. Trumpas, sakydamas kalbą Pitsburge.

„Ir mes statome sieną Naujosios Meksikos pasienyje, taip pat statome sieną Kolorade“, – pareiškė jis.

„Statome gražią sieną ir didelę, kuri tikrai bus naudinga – jos negalima bus perlipti ar pasikasti po ja“, – kalbėjo prezidentas.

„Taip pat statome sieną Teksase. Nors mes nestatome sienos Kanzase, jie [ir taip] turės naudos iš sienų, kurias mes jau paminėjome“, – pridūrė jis.

Migrantus turinčios sustabdyti sienos pietiniame Meksikos pasienyje atsiradimas buvo vienas iš svarbiausių D. Trumpo 2016 metų prezidento rinkimų kampanijos pažadų, tačiau Kongresas atsisako skirti lėšų jos statyboms.

Į netikėtą D. Trumpo pareiškimą greitai sureagavo politikai ir socialinių tinklų vartotojai.

„Na, tai yra neįtikėtina... Koloradas neturi sienos su Meksika“, – parašė valstijos gubernatorius Jaredas Polisas.

„Geras dalykas, kad Kolorade dabar organizuojami nemokami visos dienos užsiėmimai darželinukams, kur vaikai gali pramokti geografijos pagrindų“, – pridūrė jis.

Demokratų senatorius Patrickas Leahy socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė žemėlapį, kuriame Naujosios Meksikos valstiją nuo JAV atskiria nauja tarptautinė siena, o užbrėžta linija uždengia pirmąjį valstijos pavadinimo žodį, palikdama tik „Meksika“.


Vėliau D. Trumpas tviteryje parašė, kad „juokaudamas“ kalbėjo apie sienos statybą Kolorade“ ir „kalbėjo žmonėms, iš Kolorado ir Kanzaso atvykusiems į perpildytą auditoriją ir gausiantiems naudos iš tos Sienos!“