Balsavimas, kurio metu 227 nariai balsavo už įstatymą, o 181 – prieš jį, buvo surengtas Atstovų Rūmuose vykstant prezidento apkaltos tyrimui dėl įtarimų, kad Donaldas Trumpas nederamai siekė Ukrainos pagalbos prieš 2020 metų rinkimus.

Pagal Žalingo kišimosi į rinkimus sustabdymo ilgalaikei demokratijai (SHIELD) įstatymą kandidatai ir politiniai komitetai turėtų pranešti FTB ir kitiems pareigūnams, jei kokia nors užsienio jėga pasiūlytų pagalbą rinkimų kampanijai. Įstatymu taip pat griežtinami užsienio piliečių išlaidų kampanijoms suvaržymai, reikalaujama daugiau skaidrumo dėl politinių reklamų tokiose socialinės žiniasklaidos platformose kaip „Facebook“ ir „Twitter“.

Be to, įstatymu būtų aiškiai uždrausta kampanijoms teikti su jomis susijusią informaciją užsienio vyriausybėms ir jų agentams. Ši nuostata atsirado dėl pranešimų, kad D. Trumpo 2016 metų rinkimų kampanijos pareigūnai dalijosi apklausų duomenimis su žmogumi, siejamu su Rusijos žvalgyba.

Baltieji rūmai pagrasino vetuoti šį įstatymą, jei jis pasieks prezidento darbo stalą, ir pareiškė, kad įstatymas yra perteklinis, pernelyg platus ir neįgyvendinamas.