Verslininkas Tanas Youhui nusamdė žudiką, kad už 282 tūkst. JAV dolerių „pašalintų“ konkurentą Wei Mou. Tačiau žudikas nusamdė kitą žudiką, pasiūlęs jam 141 tūkst. JAV dolerių atlygį. Šis nusamdė trečią žudiką, pastarasis – dar kitą, kuris vėlgi kreipėsi į kitą žudiką.

Keistasis planas žlugo, kai paskutinysis samdomas žudikas su W. Mou susitiko kavinėje ir pasiūlė jam inscenizuoti savo mirtį.

Visi šeši vyrai – penki samdomi žudikai ir T. Youhui – po trejus metus trukusio bylos nagrinėjimo Guangsi regiono administracinio centro Naningo teismo buvo pripažinti kaltais dėl pasikėsinimo nužudyti.

Kas nutiko?

Naningo antrosios instancijos liaudies teismo interneto svetainėje rašoma, kad neįtikinamai skambanti istorija prasidėjo 2013 m., kai W. Mou ėmėsi teisinių veiksmų prieš T. Youhui įmonę.

Išsigandęs, jog praras daug pinigų bylinėdamasis teisme, T. Youhui susisiekė su samdomu žudiku Xi Guanganu ir pasiūlė jam 282 tūkst. JAV dolerių, kad nužudytų W. Mou.

Xi Guanganas sutiko, bet netrukus paprašė kito samdomo žudiko Mo Tianxiango nužudyti W. Mou už 141 tūkst. JAV dolerių. Mo Tianxiangui apsiėmus atlikti užsakymą, Xi Guanganas susitarė su užsakovu, kad po žmogžudystės šis jam papildomai sumokės 141 tūkst. JAV dolerių.

Savo ruožtu, Mo Tianxiangas nusamdė dar kitą vyrą – Yangą Kangshengą, kuris sutiko įvykdyti nusikaltimą, jei iš anksto gaus 38 tūkst. JAV dolerių, o atlikęs užsakymą – dar 70 500 JAV dolerių.

Tuomet Y. Kangshengas kitam samdomam žudikui Yangui Guangshengui pasiūlė 28 tūkst. JAV dolerių avansą ir 70 500 JAV dolerių už sėkmingą W. Mou nužudymą.

Ši samdomų žudikų grandinė galiausiai nutrūko, kai Y. Guangshengas pasiūlė penktajam samdomam žudikui Lingui Xiansi atsikratyti W. Mou už 14 tūkst. JAV dolerių.

Užuot įvykdęs žmogžudystę, L. Xiansi su savo taikiniu susitiko kavinėje, papasakojo apie užsakymą ir išdėstė sugalvotą planą – inscenizuoti žmogžudystę.

W. Mou sutiko surištomis rankomis ir užkimšta burna papozuoti nuotraukai, kurią L. Xiansi galėtų parodyti Y. Guangshengui, tačiau vėliau kreipėsi į policiją.

Byla pasiekė teismą 2016 m., tačiau šeši kaltinamieji buvo išteisinti pritrūkus įrodymų. Prokurorai apskundė teismo sprendimą, ir antrasis bylos nagrinėjimas užtruko trejus metus.

Pirmąjį žudiką pasamdęs T. Youhui už grotų praleis penkerius metus, pirmasis samdomas žudikas Xi Guanganas – trejus metus ir šešis mėnesius.

Y. Kangshengas ir Y. Guangshengas buvo nubausti trejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausme, Mo Tianxiangas – trejų metų laisvės atėmimo bausme, o L. Xiansi kalės dvejus metus ir septynis mėnesius.