J.-C. Junkeris pakartojo apgailestaujantis, kad Britanija planuoja palikti ES spalio 31 dieną, bet pridūrė: „Bent jau galėsime žvelgti saus į akis ir sakyti, kad padarėme viską, ką galėjome, siekdami užtikrinti, kad šis pasitraukimas būtų tvarkingas.“

„Turime labai atidžiai stebėti įvykius Vestminsteryje. Neįmanoma, neįsivaizduojama, kad šis [Europos] Parlamentas ratifikuotų susitarimą anksčiau nei susitarimą ratifikuos Vestminsteris“, – jis sakė Strasbūre posėdžiaujantiems europarlamentarams.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas siekia žūtbūt užsitikrinti atsiskyrimą nuo Briuselio, tačiau šis žingsnis grasina nutraukti daugelį Londono svarbių ekonominių ir politinių ryšių su Europa po 46 metus trukusios narystės Bendrijoje.

Britanijos įstatymų leidėjai, pirmąkart per pastaruosius 37 metus susirinkę į šeštadienį surengtą posėdį, įpareigojo B. Johnsoną prašyti ES dar kartą atidėti „Brexit“, kol jie išnagrinės naujai suderintą išstojimo sutartį.

Londono vyriausybė šiuo metu stengiasi užsitikrinti, kad parlamentas pritartų papildomų teisės aktų paketui, reikalingam, kad „Brexit“ įsigaliotų.

Britanijai nesiseka rasti bendro sutarimo, kaip išstoti iš ES, nuo pat 2016 metų referendumo, kai nedidele persvara laimėjo „Brexit“ šalininkai.