Septynių asmenų šeimą turintis Nickas Lestina iš Baglio miestelio Ajovos valstijoje pasakojo, kad dešimtmetį gyveno prie „Dahl’s Meat Locker“ mėsinės ir neturėjo dėl to jokių problemų. Šeima neseniai aptiko, kad jų rūsį užtvindė kraujas ir gyvūnų liekanos, kurias „Dahl’s Meat Locker“ išpylė į kanalizaciją, sujungtą su jų namų vamzdžiais.

„Niekas nenorėtų to pamatyti ar užuosti. Jokiam žmogui nelinkėčiau aptikti tokio dalyko savo namuose“, – sakė N. Lestina.

„Yra dalykų, kurių tikrai niekados nesitiki išvysti“, – pridūrė vyriškis.

Nickas Lestina rado namo rūsį užtvindytą krauju

Mėsinės savininkai pasisiūlė padėti padengti valymo išlaidas, skelbia eu.usatoday.com

„Nenorime niekam pakenkti. Nesame blogi žmonės. Mėginame užsidirbti, o ne priešų ieškome“, – sakė Kaitlin Dahl. Kompanija viliasi, kad sprendimą pavyks surasti be teismo įsikišimo.

Makabriškas nelaimingas atsitikimas suniokojo rūsyje laikytus šeimos daiktus, tarp kurių buvo ir vienam iš vaikų skirta lova.

„Kai užėjau į namą, kvapas jame buvo kaip mėsos perdirbimo įmonėje“, – sakė vyriausiasis Ajovos gamtinių išteklių departamento aplinkos specialistas Kevinas Wilkenas.

„Dahl’s Meat Locker“

K. Wilkenas buvo iškviestas ištirti biologinių atliekų šaltinį. Pėdsakai vedė į mėsinę. Jo teigimu, savininkė K. Dahl parodė jam skerdyklos patalpą, kurioje spalio 3 dieną po kiaulių ir galvijų skerdimo ji į grindyse esančią nuotekų šalinimo angą nuleido gyvūnų kraują.

DNR tyrėjas į skerdyklos nuotekų šalinimo angą įmetė fluorescencinių dažų. Po 10 minučių dažai atsidūrė N. Lestina rūsyje.

Apie tris šimtus gyventojų turintis Baglio miestelis yra maždaug 70 kilometrų nutolęs į šiaurės vakarus nuo Di Moino.

Nickas Lestina rado namo rūsį užtvindytą krauju

Atvejį tiria Ajovos gamtinių išteklių departamentas.

Departamento aplinkos specialistas K. Wilkenas pasakojo, kad mėsinės savininkai bendradarbiauja atliekant tyrimą. Jie pasakojo spalio 3 dieną skerdę kiaules ir galvojus, o po to nuleidę kraują į grindyse esančią nuotekų šalinimo angą, vamzdžiais sujungtą su N. Lestina namais.

K. Wilkenas sakė, kad savininkai siekia rasti sprendimą, jog kraujo ir kitų medžiagų nebereikėtų nuleisti į nuotekų šalinimo angą grindyse.