Po balsavimo B. Johnsonas pareiškė, kad nesiderės dėl atidėjimo su ES ir kad joks įstatymas negali priversti jo to daryti, taip pat teigė pasakysiąs Briuseliui, kad „tolimesnis atidėjimas – ne sprendimas“.

Jis įspėjo, kad ES gali atmesti parlamento prašymą dėl atidėjimo ar nepriimti sprendimo greitai. Pasak B. Johnsono, tokiomis aplinkybėmis deputatams gali tekti rinkti tarp jo sandorio ar „Brexito“ be susitarimo.

Už Oliverio Letwino pataisą dėl „Brexito“ atidėjimo balsavo 322, o prieš – 306 JK parlamento nariai.

Demokratinė unionistų partija (DUP) parėmė O. Letwino pataisą, Šiaurės Airijos partija griežtai nepritarė ministro pirmininko susitarimui dėl „Brexito“.

Kalbėdamas po balsavimo rezultatų, B. Johnsonas pareiškė parlamentarams, kad nesijaučia praradęs ryžtą ar sužlugdytas dėl balsavimo rezultatų, ir pakartojo esąs pasiryžęs išvesti JK iš ES iki spalio 31d.

B. Džonsonas išreiškė viltį, kad ES nesužavės idėja atidėti „Brexitą“.

Bendruomenių rūmų lyderis Jacobas Reesas-Moggas informavo, kad vyriausybė pirmadienį mėgins surengti dar vieną reikšmingą balsavimą dėl „Brexito“ susitarimo.

Išeinantį iš parlamento J. Reesą-Moggą su sūnumi ir policininkų palyda gatvėje buvę protestuotojai sutiko šūksniais: „gėda“, fašistas“, „niekšas“.

Kitą savaitę vyriausybė pateiks Atšaukimo susitarimo įstatymo projektą, reikalingą tam, kad B. Johnsono susitarimas dėl „Brexito“ būtų įstatymiškai teisėtas.

Leiboristų lyderis Jeremy‘is Corbynas pareiškė B. Johnsonui, kad jis privalės paklusti įstatymui.

„Jis nebegali gąsdinti pasitraukimu be susitarimo, taip šantažuodamas [parlamento] narius, kad šie pritartų jo susitarimui. Leiboristai neketina išduoti bendruomenių, kurioms atstovaujame. Mes neketiname išduoti savo ateities. Ir mes manome, kad galiausiai žmonės turėtų tarti paskutinį žodį dėl „Brexito“, ką iš esmės siūlo tik Leiboristų partija“, – sakė jis.

O. Letwinas teigė remiantis ministro pirmininko pasiūlymą, o jo pataisa – tarsi draudimo polisas tam atvejui, jei „Brexitas“ būtų patvirtintas, o vėliau nutiktų kas nors neplanuoto – tada vyriausybė turėtų pratęsimą ir šaliai netektų traukti iš ES be susitarimo.