„Manau, kad turi būti laikomasi spalio 31 d. termino, ir nemanau, kad turėtų būti nustatomi nauji terminai. Turime užbaigti šias derybas ir pereiti prie derybų dėl būsimų santykių“, – teigė E. Macronas.

ES ir Didžioji Britanija ketvirtadienį susitarė dėl pakoreguotos „Brexit“ sutarties, o kiek vėliau ES šalių lyderiai pritarė naujam „Brexit“ susitarimui.

Vis dėlto susitarimui dar turi pritarti britų parlamentas. Balsavimas Didžiosios Britanijos parlamente numatytas šeštadienį ir neaišku, ar jam bus pritarta. Parlamentas B. Johnsono pirmtakės Theresos May su ES suderėtą sutartį atmetė tris kartus, dėl ko teko kelis kartus atidėti Didžiosios Britanijos išstojimo terminą.

Jei šeštadienį rengiamo balsavimo metu britų parlamentas atmes pakoreguotą „Brexit“ sutartį, B. Johnsonas, remiantis Didžiosios Britanijos teisės aktais, bus įpareigotas prašyti dar kartą atidėti išstojimo iš ES terminą. Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas teigė, kad tokiu atveju jis konsultuotųsi su ES šalių lyderiais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)