„Noriu, kad ji [valstybė] būtų Baltarusija, kad ji būtų Europos centre, stabili, nepažeistomis sienomis, kad mes patys siektume savo laimės ir ją patirtume. Noriu matyti Baltarusiją laisvą ir nepriklausomą, kad mūsų vaikai galėtų kur nors išvažiavę sugrįžti į savo žemės lopinėlį“, – sakydamas kalbą Viešojo administravimo akademijoje pažymėjo A. Lukašenka.

Jo žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

Pasak prezidento, Baltarusija nepretenduoja į svetimą turtą ir tesiekia išsaugoti savąjį.

„Tyliai, ramiai, palaipsniui kurdama savo gerovę šioje žemėje. Neduok Dieve, kad pradėtume konfliktuoti su kaimynais. Dar blogiau, jei... į mus žiūri tam tikros (jėgos), prisimindamos Abiejų Tautų Respubliką, Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę, Sovietų Sąjungą ir kita“, – pareiškė valstybės vadovas.

„Aš sakau: laikai pasikeitė, esame pasiruošę bet kokioms sąjungoms, bet kokioms „Respublikoms“, bet esame suverenūs ir nepriklausomi, ir turime nepamiršti savo interesų. Visa tai – mūsų vaikų labui. Tam būtina turėti gynybą, valdyti visus procesus“, – pridūrė A. Lukašenka.

Jis pabrėžė norįs, kad baltarusiai „daugiau niekada nebūtų valdomi rimbu“.

„Kad mes patys kontroliuotume procesus savo šalyje ir nulemtume jos ateitį. Tai yra svarbiausia, ką reikia išsaugoti. Visa kita nusipirksime“, – sakė prezidentas.