Penktą dieną tęsiantis aršioms demonstracijoms, aktyvistai blokavo virtinę kelių turtingame šiaurės rytiniame šalies regione, atkirto pagrindinę į Prancūziją vedančią magistralę.

Darbininkai taip pat sudėjo savo darbo įrankius, demonstruodami nepasitenkinimą pirmadienį Ispanijos Aukščiausiojo Teismo priimtu nuosprendžiu, pagal kurį minėtiems separatistų lyderiams buvo skirtos griežtos įkalinimo bausmės už nelegalaus referendumo dėl nepriklausomybės organizavimą ir neilgai gyvavusią nepriklausomybės deklaraciją, paskelbtą prieš dvejus metus.

Dar keletas tūkstančių žmonių iš penkių regiono miestų turėtų užbaigti savo trijų dienų žygį į Barseloną. Šia bendrai koordinuojama akcija taip pat buvo siekiama sukelti chaosą maždaug penktadalį Ispanijos bendrojo vidaus produkto (BVP) sukuriančio regiono keliuose ir magistralėse.

Katalonijos sostinę žygeiviai turėtų pasiekti iki 17 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku ir ten sudalyvauti dar vienoje masinėje demonstracijoje. Nors demonstracijos miesto centre vyksta kasdien, penktadienio akcija turėtų būti didžiausia.

Prieš streiką Ispanijos automobilių gamintoja „Seat“, priklausanti koncernui „Volkswagen“, sustabdė gamybą netoli Barselonos esančioje Mortarelio surinkimo linijoje dėl galimų transporto problemų. Šioje gamykloje dirba maždaug 6,5 tūkst. žmonių.

Barselonoje, viename labiausiai turistų lankomų Ispanijos miestų, esančioje garsiojoje Bokerijos turgavietėje dauguma prekyviečių buvo uždarytos, o operos teatras „Liceu“ atšaukė penktadienio vakarinį spektaklį.

Gatvėse automobilių buvo gerokai mažiau nei paprastai, Barselonos El Prato oro uoste buvo atšaukti 55 skrydžiai, pranešė Ispanijos oro uostų administracija AENA.

Kitose regiono vietose aktyvistai taip pat blokavo daug kelių. Vietomis tai buvo gyvos demonstrantų blokados, o kitur protestuotojai degino padangas arba čiužinius. Viename rajone protestuotojai keliuose pribarstė vinių, kad pradurtų pravažiuojančių automobilių padangas.

Regione tvyrant chaosui futbolo klubams „Barcelona“ ir Madrido „Real“ buvo liepta atšaukti atidėti „El Clasico“ rungtynes, turėjusias įvykti spalio 26 dieną futbolo stadione „Camp Nou“.