Turkija puolimą pristabdė 120 valandų, operaciją visiškai nutraukti žadėjo tada, kai kurdų vadovaujamos pajėgos pasitrauks iš 32 km pločio išilgai sienos besidriekiančios numatytos „saugios zonos“.

Tačiau laikinas operacijos stabdymas netenkino į viršūnių susitikimą Briuselyje susirinkusių ES valstybių vadovų. Kai kurios iš narių, siekdamos pareikšti nepritarimą Ankaros veiksmams, jau sustabdė ginklų tiekimą Turkijai.

Europos Vadovų Taryba (EVT) pastebėjo JAV–Turkijos pranešimą apie visų karinių operacijų stabdymą, – 28 vadovai teigė bendru pareiškimu. – EVT dar kartą ragina Turkiją visiškai nutraukti karinius veiksmus, patraukti pajėgas ir laikytis tarptautinės humanitarinės teisės principų“.

NATO narės Turkijos atstovai teigia, jog operaciją būtina tam, kad kurdams, kuriuos Ankara laiko teroristais, būtų neleista naudotis pasienio zona išpuoliams Turkijos teritorijoje rengti.

Tačiau ES vadovai teigė, kad dėl šios operacijos žmonės yra priversti kentėti ir tai yra nepriimtina. Taip pat Turkijos puolimas kenkia kovai prieš „Islamo valstybės“ džihadistų grupuotę.