27 proc. opoziciją palaikančių rinkėjų norėtų matyti D. Tuską kitąmet pavasarį vyksiančiuose prezidento rinkimuose, kur jis susirungtų su dabartiniu prezidentu Andrzejumi Duda, praneša laikraštis „Dziennik Gazeta Prawna“.

Po D. Tusko rikiuojasi Malgorzata Kidawa-Blonska iš „Piliečių platformos“, kurios vienu iš įkūrėjų buvo pats D. Tuskas, ir kairiųjų pažiūrų politikas Robertas Biedronas. Abu politikai sulaukė 13 proc. opozicijos rinkėjų palaikymo.

D. Tuskas pasitraukė iš Lenkijos vidaus politikos, kai 2014 m. tapo EVT pirmininku, tačiau jo kadencija baigsis jau po kelių savaičių.

Trečiadienį jis paragino opoziciją iškelti bendrą kandidatą kitų metų prezidento rinkimuose. Tiesa, jis atsisakė atskleisti, ar pats yra opozicijos svarstomų iškelti kandidatų sąraše, bet pabrėžė pasitrauksiąs, jei opozicinės partijos nuspręstų iškelti kitą kandidatą.
Sekmadienį vykusiuose parlamento rinkimuose Lenkijos valdančioji partija „Teisė ir teisingumas“ (PiS) pasirodė geriausiai iš visų partijų per pastaruosius 30 metų. Vis dėlto PiS pavyko užsitikrinti tik nedidelę daugumą Seime, PiS taip pat prarado Senato kontrolę.

Pergalė Senate vėl įžiebė opozicijos viltis nugalėti kitų metų prezidento rinkimuose ir turėti galimybę pasinaudoti prezidentine veto teise.