„Pagrindiniai susitarimo pamatai paruošti ir teoriškai rytoj mes galėtume pritarti šiam susitarimui su Didžiąja Britanija“, – sakė D. Tuskas lenkų žurnalistams Briuselyje.

„Teoriškai viskas turėtų paaiškėti per septynias ar aštuonias valandas“, – kalbėjo jis interviu Lenkijos žinių kanalui TVN24.

Tokius komentarus D. Truskas, anksčiau ėjęs Lenkijos premjero pareigas, išsakė karštligiškai tariantis JK ir ES derybininkams, besitikintiems pasiekti susitarimą iki vėliau šią savaitę rengiamo Bendrijos viršūnių susitikimo.

„Tikėjausi, kad šįryt gausime paruoštą, suderintą teisinį tekstą, kad valstybės narės galėtų su juo susipažinti“, – pareiškė EVT vadovas, pridūręs, kad „viskas juda tinkama kryptimi“.

D. Tuskas pabrėžė, kad Londoną apėmė „didžiulė suirutė“.

„Bet, kaip jūs tikriausiai pastebėjote, kalbant apie „Brexit“ ir mūsų partnerius britus viskas yra įmanoma“.

„Vakar vakare buvau pasirengęs lažintis, kad [sutartis] yra paruošta ir suderinta. Šiandien britai turi tam tikrų abejonių, – sakė D. Tuskas. – Pažiūrėsime, neprarandu vilties.“

Tuo metu JK „Brexit“ sekretorius Stephenas Barclay sakė, kad už uždarų durų vykstančios derybos yra „intensyvios“, bet patvirtino, kad vyriausybė laikysis įstatymo, kuriuo reikalaujama prašyti atidėti išstojimą, jei susitarimas nebus pasiektas iki šeštadienio.