Vaizdo įrašais iš prie Manbidžo miesto esančios karinės bazės žurnalistai dalijasi socialiniame tinkle „Twitter“.

Vienas iš korespondentų, identifikuojamas kaip Olegas Blochinas – karo žurnalistas, siejamas su karių samdymo paslaugas teikiančia rusų bendrove, žinoma kaip „Wagner Group“.

Rusijos propagandinė RT komanda trečiadienį taip pat lankėsi bazėje, filmuotoje medžiagoje – apleistos gyvenamosios ir poilsio patalpos.

Vieną iš detaliausių įrašų paskelbė Rusijos karinių naujienų portalas „ANNA News“, jį filmavo jo specialusis korespondentas.

Vaizdo įrašo aprašas skelbia „Manbidžas mūsų“.

„Times of London“ reporteris Tomas Parfittas pabrėžia, kad praeityje O. Blochinas dirbo „ANNA News“, ir akcentuoja, kad minėtosios organizacijos reporteriai dažnai lydi Sirijos kariams padedančias Rusijos pajėgas.

Jungtinių Valstijų pajėgos savo pozicijas paskubomis apleido šią savaitę, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas jiems nurodė pasitraukti iš Turkijos pasienio regiono.

Panašu, kad amerikiečius nurodymas taip skubiai trauktis kaip reikiant nustebino. „ANNA News“ vaizdo įraše matomas ant stalų paliktas maistas ir atsargų pilni šaldytuvai.

Tarp geriausiai žinomų prekių ženklų – „Coca Cola“ gaivieji gėrimai, didžiulės „Kellogs“ pusryčių dribsnių dėžės ir „Krispy Kreme“ spurgos.

„ANNA News“ kameros taip pat užfiksavo apleistas gyvenamąsias patalpas, interneto prieigos taškus ir sporto zonas.

Korespondentas pažymi, kad amerikiečių kariai bazėje paliko ir asmeninių daiktų, o tai įrodo, kokiu greičiu jie turėjo palikti teritoriją.

Viename iš O. Blochino darytų vaizdo įrašų matoma, kaip jis lipa įtvirtinta ištuštėjusios amerikiečių bazės siena. Antrame įraše jis žaidžia su mechanine patikros sistema prie įvažiavimo į bazę.

JAV pajėgų pasitraukimas Amerikos priešininkų Sirijoje vertinamas kaip svarbi pergalė, o sąjungininkų – kaip apmaudus pralaimėjimas.

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas daugumos Sirijos šiaurės rytinių teritorijų kontrolę gavo neiššovęs nė vieno šūvio, o jo sąjungininkai iš Rusijos ir Irano Vašingtono sąskaita kaip reikiant padidino savo įtaką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (409)