Panašu, kad Saudo Arabijos kariuomenės orkestras nebuvo deramai pasirengęs sutikti Rusijos vadovą. Sutikimo ceremonijos metu karaliaus rūmuose Rijade V. Putinas ir šalies karalius Salmanas buvo priversti klausytis tikrai ne pačios geriausios Rusijos Federacijos himno versijos.

Muzikantams akivaizdžiai nepataikant į natą, Rusijos prezidentas stengėsi neparodyti pykčio, tačiau veido išraiška išdavė susierzinimą.

Tam tikra prasme už apgailėtiną himno atlikimą visos Rusijos vardu Saudo Arabijai atkeršijo V. Putino karaliui padovanotas sakalas – jis pridirbo tiesiai ant karališkojo kilimo.


Treniruotą sakalą, atliekantį juodą darbą, užfiksavo kameros – paukštis ne pagal protokolą pasielgė V. Putino perduodamas karaliui Salmanui.

Kitą dieną V. Putino vizitu labai džiaugėsi Jungtiniai Arabų Emyratai. Taip džiaugėsi, jog netgi prezidento kortežą lydėję kelių policijos automobiliai buvo pažymėti kirilica, rašo meduza.io. Tai pastebėjo ir socialiniame tinkle „Twitter“ aprašė Kremliaus žurnalistas Dmitrijus Smirnovas.

Korespondentas socialiniame tinkle paviešino ir tai įrodantį vaizdo įrašą.

Anot D. Smirnovo, tokiu būdu Jungtinių Arabų Emyratų valdžia Rusijos prezidentui norėjo parodyti pagarbą. Kaip pabrėžia žurnalistas, Abu Dabyje V. Putiną pasitiko raitoji sargyba, artilerijos saliutai ir lėktuvai, danguje nupiešiantys Rusijos vėliavą.

Tai pirmasis jo vizitas šioje nedidelėje, bet turtingoje šalyje nuo 2007 metų.

V. Putinas į Abu Dabį atskrido iš Saudo Arabijos. Oro uoste jį pasitiko įtakingas Abu Dabio sosto įpėdinis šeichas Mohammedas bin Zayedas al Nahyanas.

Abu Dabyje Rusijos prezidentas taip pat buvo pasveikintas Rusijos himnu, kurį atliko Jungtinių Arabų Emyratų orkestras. Deja, ir šį kartą muzikantai klydo ir teisingai kompozicijos atlikti nesugebėjo.

Išvakarėse, spalio 14 dieną, Rijade karališkasis orkestras taip pat sugadino Rusijos himną. Nors muzikantams ir nepavyko, jie stengėsi iki paskutinės natos.

„Abu Dabyje sugrojo originalui artimesnę versiją nei Rijade“, – spalio 15 dieną savo paskyroje „Twitter“ parašė D. Smirnovas.

„Kad ir kaip ten būtų, jie stengėsi“, – tokios išvados priėjo žurnalistai. Rusijos prezidentas kantriai išklausė arabų muzikantų pastangas.