Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) teigimu, kariai žuvo, kai Turkijos ir jos sąjungininkų artilerija apšaudė teritoriją į rytus nuo Ain Isos miesto, kur šiuo metu vyksta kovos tarp Turkijos kariuomenės ir kurdų Sirijos demokratinių pajėgų (SDF).

SOHR duomenimis, be dviejų žuvusių Sirijos kariuomenės karių, dar keletas jų buvo sužeista.
Susidūrimuose ties Ain Isa taip pat žuvo devyni SDF kovotojai ir 21 Turkiją remiančių sirų sukilėlių karys, skelbė SOHR.

Sirijos vyriausybinės pajėgos Šiaurės rytų Sirijoje buvo dislokuotos pirmadienį, kurdams ir Damaskui sutarus kartu pasipriešinti Turkijos įsiveržimui, pradėtam prieš savaitę, spalio 9 d.

Turkija pradėjo karinę operaciją Šiaurės Sirijoje, siekdama sunaikinti kurdų Liaudies savigynos būrius (YPG), kurie, Ankaros teigimu, yra susiję su esą teroristine Kurdistano darbininkų partija (PKK), keliančiai sukilimą Turkijoje.

Praeitą savaitę JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė nuo kurdų teritorijų ties Sirijos ir Turkijos pasieniu patraukiantis amerikiečių karius. Tokį žingsnį tarptautinė bendruomenė ir pati Turkija įvertino kaip žalios šviesos uždegimą įsiveržimui.

SDF buvo pagrindinė JAV partnerė kovoje su „Islamo valstybe“ (IS), tačiau kurdai staiga suprato esantys palikti likimo valiai.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas tvirtina, kad jis tik užtikrina savo šalies sienų saugumą ir kurias buferinę zoną, į kurią ketinama sugrąžinti į Turkiją atvykusius 1-2 mln. sirų pabėgėlių.