Lucy iki šiol turėjo „vaiko” vizą, tačiau jos galiojimas baigėsi ir mergaitei gresia deportacija – jos tėvai siekia surinkti 3 tūkst., kad galėtų apskųsti šį vidaus reikalų ministerijos sprendimą.

Abu tėvai pilietybę turi dėl to, kad jų tėvai buvo Didžiosios Britanijos piliečiai, tačiau įstatymas tokį pilietybės „perleidimą“ taiko tik pirmai kartai, tad Lucy tokiu būdu pilietybės negavo, nes gimė Pietų Afrikos Respublikoje.

Lucy mama, 30 metų amžiaus Lindsay Dutton taip pat gimė PAR, tačiau su dukrele pernai persikėlė į Swansea, Velsą. Vidaus reikalų ministerijos sprendimą dukrą deportuoti ji vadina tiesiog „antžmogišku”.

Ji tvirtino, kad Vidaus reikalų ministerijos atsiųstame laiške rašoma, kad dukra teisę gyventi Didžiojoje Britanijoje teturi dar 14 dienų, jei šis sprendimas nebus apskųstas.

Lindsay sakė: „tai, ką jie mums daro, yra paprasčiausiai prieš žmogaus teises, viskas, ką dariau visą savaitę – tai verkiau“.

Vidaus reikalų ministerija atsiųstame laiške rašė, kad mažylė JK negyveno 7 metus, tad neatitinka taisyklių. Šeimai rekomenduojama grįžti į PAR, kur mama galėtų susirasti darbą.

Lucy mama jau pasiėmė 3 052 svarų greitąjį kreditą, kad apmokėtų paraiškos įkainius, tačiau jai teks susimokėti dar 3 000 svarų apskundimo mokestį.

Parlamentarė Tonia Antoniazzi pareiškė, kad ši situacija nepriimtina ir turi būti nedelsiant išspręsta.