Vienas iš baisiausių Didžiosios Britanijos pedofilų kalėjime buvo nudurtas, praneša „Sky“ šaltiniai.

Richardas Huckle‘as, dar vadintas „pertraukos metų“ pedofilu, vakar buvo rastas negyvas savo kameroje Ful Satono kalėjime, Jorkšyre, pranešė šaltinis.

2016 metais 33 m. laisvai samdomam fotografui iš Ašfordo Kento grafystėje už 200 vaikų išžaginimą buvo skirtos 22 laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmės su minimaliu numatytu 25 m. terminu.

Jis prisipažino įvykdęs precedento neturintį skaičių nusikaltimų: nuo 2006 iki 2014 m. išžagino du šimtus vaikų nuo šešių mėnesių iki dvylikos metų.

Kad gautų priėjimą prie vaikų skurdžioje Malaizijos bendruomenėje, R. Huckle‘as pasinaudojo savo tikėjimu (krikščionybe) ir anglų kalbos mokytojo kvalifikacija. Jis žagino kūdikius, ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikus – kai kuriuos jų visus septynerius metus. Jis ne tik žagino vaikus, bet darė vaizdo įrašus ir tamsiajame internete platino juos pedofilams visame pasaulyje. Iš savo pasibaisėtinų nusikaltimų jis net bandė užsidirbti – siekė surinkti sutelktinį finansavimą, kad galėtų įrašus išleisti. Tuo metu, kai buvo suimtas, jis rašė gaires pedofilams, kaip tvirkinti vaikus ir išsisukti nuo bausmės.

Kalėjimo atstovas patvirtino, kad R. Huckle‘as mirė, o policijos atstovė pranešė, kad pradėtas tyrimas.

Ji pasakė: „00:30 sulaukėme skambučio – mums pranešė, kad kalėjime mirė žmogus. Hambersaido policija glaudžiai bendradarbiauja su Kalėjimų tarnyba ir aiškinasi kalinio mirties aplinkybes. Tuo metu jo mirtis mums sukėlė įtarimų.“

Jam buvo pateiktas 71 kaltinimas dėl dvidešimt trijų vaikų iš neturtingų krikščioniškų šeimų tvirkinimo Malaizijos sostinėje Kvala Lumpūre, nors iš jo pildytos „pedotaškų knygos“ matyti, kad aukų skaičius buvo daug didesnis.

Pirmą kartą Malaizijoje R. Huckle‘as apsilankė per vadinamuosius „pertraukos metus“ (angl. „gap year“), kai jam buvo 19 m., o vėliau sugrįžo ir pasinaudojęs savo išpažįstama krikščionybe bei anglų kalbos mokytojo kvalifikaciją gavo prieigą prie potencialių aukų iš skurdžių šeimų.

Atvykusį į Gatviko oro uostą, pakeliui namo, kur jis turėjo sutikti 2014 m. Kalėdas su savo šeima, R. Huckle‘ą sulaikė Nacionalinė nusikaltimų agentūra, kurią įspėjo Australijos pareigūnai.

R. Huckle‘o kompiuteryje tyrėjams pavyko rasti 20 tūkst. nepadorių nuotraukų su vaikais, nors jis ir atsisakė išduoti kompiuterio slaptažodžius. Tačiau jiems nepavyko įeiti į kai kuriuos užšifruotus failus, kuriuose, įtariama, gali būti dar daugiau iškrypėliškų vaizdo įrašų ir nuotraukų, taip pat daugybės potencialių aukų vardai.

Kompiuteryje jie rado R. Huckle‘o rašomo pedofilų vadovėlio juodraštį, taip pat pažymių knygą, kuriame už vaikų tvirkinimą jis sau skyrė „pedotaškus“.