Anksčiau buvo skelbta apie 35 žuvusius žmones.

NHK duomenimis, 16 žmonių vis dar ieškoma, o 189 per stichijos šėlsmą buvo sužeisti.

Taifūnas Japoniją pasiekė šeštadienį vakare, bet dar prieš tai atnešė smarkias liūtis, dėl kurių patvino upės ir susidarė nuošliaužų. Dėl taifūno teko atšaukti kelerias regbio pasaulio čempionato rungtynes.

Japonijos ministras pirmininkas Sindzo Abe pranešė, kad vyriausybė suformavo specialią komisiją, atsakingą už pagalbą 30 tūkst. evakuotų gyventojų.

„Siekiame kuo greičiau atnaujinti elektros energijos ir vandens tiekimą“, – nurodė vyriausybės vadovas.

„Įvertinsime evakuotųjų poreikius ir aprūpinsime juos vandeniu, maistu bei lovomis. Taip pat nusiųsime valdininkų padėti vietos valdžios institucijoms“, – pridūrė jis.

Daugiau kaip 110 tūkst. gelbėtojų, įskaitant 31 tūkst. karių, visą pirmadienio naktį ieškojo žmonių, kurie per taifūną galėjo atsidurti bėdoje.

Nors „Hagibis“ – vieno galingiausių taifūnų Tokijo regione pastaraisiais dešimtmečiais – vėjų greitis siekė 216 km per val., daugiausiai žalos padarė smarkios liūtys, dėl kurių iš krantų išsiliejo 21 upė.

Centrinėje šalies dalyje esančiame Nagane neatlaikius pylimui Čikumos upės vanduo užliejo gyvenamuosius rajonus, kur vanduo pakilo iki antrų aukštų.

Keliose šalies vietose kariuomenės ir ugniagesių sraigtasparniais žmonės buvo gelbėjami nuo stogų ir iš balkonų. Fukušimoje viena tokia operacija baigėsi tragiškai: moteris, kuri buvo gelbėjama, nukrito ir žuvo.

Į šiaurės vakarus nuo Tokijo esančioje Kavagojėje gelbėtojai valtimis plukdė šimtus žmonių iš užlietų senelių namų.

Žuvusiųjų skaičius sekmadienį augo gelbėtojams randant aukų užlietuose namuose ir automobiliuose, nuošliaužų nugriautuose pastatuose.

Infrastruktūros ministerija pranešė, kad 15-oje šalies prefektūrų įvyko mažiausiai 56 nuošliaužos. Be to, sugriuvo dešimtys upių užtvankų.

Tokijuje ir jo apylinkėse elektros vis dar neturi 52 tūkst. namų ūkių. Bendrovė TEPCO ir Energetikos ministerija parūpino kai kurioms ligoninėms ir evakuotųjų centrams mobilių elektros generatorių. Tikimasi, kad iki trečiadienio elektros tiekimas bus atnaujintas beveik visuose paveiktuose rajonuose.

Dauguma geležinkelių tinklų jau atnaujino darbą. Oro bendrovės „Japan Airlines“ ir „Nippon Airways“ išreiškė viltį, kad pirmadienį dauguma skrydžių vyks pagal grafiką.

Stichijos padaryta žala kol kas neįvertina.

Į Japoniją per metus atslenka vidutiniškai apie 20 taifūnų, bet sostinę smarkiausi smūgiai paprastai aplenkia.

Keliomis savaitėmis anksčiau šį regioną nuniokojo panašiai smarkus taifūnas „Faxai“, kuriam siaučiant Čiboje žuvo du žmonės ir buvo padaryta didelės žalos.