Tačiau susirinkusios grupės žmonių buvo mažesnės ir ne tokios smurtingos, kaip pastaruosius kelis savaitgalius.

Spontaniški protestai buvo surengti keliuose Honkongo rajonuose. Kai kurie protestuotojai blokavo kelius, mėtė daiktus ant geležinkelio bėgių, paišė grafičius ant sienų ir daužė kai kurių centrinę Kinijos valdžią palaikančių įmonių langus.

Nutraukti aktyvistų veiksmų puolusi policija sulaikė dešimtis žmonių, tačiau susirėmimai nebuvo tokie dideli, kaip anksčiau šį mėnesį, kai miestas iš esmės buvo paralyžiuotas dėl didžiausių neramumų per keturis mėnesius.

Policija skelbia, kad dviejuose rajonuose buvo panaudotos ašarinės dujos, o neilgai trukę susirėmimai užfiksuoti mažiausiai keturiose kitose vietose.

Protestai, kurie yra dalis iš esmės lyderių neturinčio judėjimo, buvo suorganizuoti internetiniuose forumuose. Žmonės buvo raginami „žydėti visur“ ir rinktis prekybos centruose visame mieste. Nors protestuotojų grupelės buvo mažos, tokia katės ir pelės taktika pasiteisino, nes privertė policijos pareigūnus gerokai paplušėti. Protestuotojams vis tiek pavyko sukelti chaosą kai kuriose miesto dalyse. Tai buvo jau devynioliktas protestų savaitgalis iš eilės.