„Per sėkmingus veiksmus vykstant operacijai „Taikos šaltinis“ (Peace Spring) buvo perimta kontrolė Ras al Aino mieste į rytus nuo Eufrato“, – sakoma ministerijos „Twitter“ žinutėje.

Kurdų atstovai savo ruožtu neigė, kad miestas pateko į kurdų rankas.

„Ras al Ainas tebesipriešina, susirėmimai tebevyksta“, – sakė vienas kurdų vadovaujamų Sirijos demokratinių pajėgų (SDF) pareigūnas.

Vienas tame rajone esantis naujienų agentūros AFP korespondentas sakė, kad turkų kariai ir jų remiami sirų sukilėliai įžengė į miestą, bet dar jo neužėmė.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi padėtį Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) irgi pranešė, kad šis miestas, svarbus anksčiau šią savaitę pradėto turkų puolimo taikinys, dar nėra visiškai užimtas.

Turkijos valstybinis transliuotojas TRT savo ruožtu nurodė, kad miestą užėmė Turkijos kariškiams pavaldžios sirų pajėgos.

Ras al Ainas ir Tel Abjadas yra pagrindiniai miestai, kuriuos siekia užimti Turkijos pajėgos, trečiadienį pradėjusios puolimą prieš SDF.

Turkijos kariuomenė šiuos miestus intensyviai bombardavo ir nuolat prie jų artėjo. Kaip pranešama, iš šio regiono pabėgo dešimtys tūkstančių civilių.