„Manau, kad būtina turėti stiprią komisiją, kad būtų galima vykdyti ambicingus projektus“, – E. Macronas sakė žurnalistams Paryžiuje, stovėdamas šalia Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbano.

Jis pridūrė, kad negalima leisti kilti politinei krizei po prancūzės Sylvie Goulard kandidatūros į eurokomisarus atmetimo.

Pasak prezidento, Europa išgyvena „svarbų ir jautrų momentą“ – vėliau šiais metais darbą pradės naujos sudėties Europos Komisija, jau dirba naujasis Europos Parlamentas.

„Būtina užmiršti dabartinę įtampą ir turėti tvirtą komisiją“, – sakė jis.

E. Macronas patyrė retą politinį pralaimėjimą Briuselyje, kai Europos Parlamento nariai ketvirtadienį didele persvara nepritarė prancūzės S. Goulard kandidatūrai į eurokomisarus. Prezidento siūlyta kandidatė būtų buvusi atsakinga už pramonės politikos, išlaidų gynybai, aukštųjų technologijų ir kosmoso politikos sritis.

Reaguodamas E. Macronas ketvirtadienį paleido griežtą tiradą, nukreiptą prieš neva „pradinukų“ žaidimą žaidžiančius Europos parlamentarus, žadėjusius būsimai komisijos vadovei Ursulai Von der Leyen patvirtinti S. Goulard kandidatūrą.

„Man buvo pasakyta, kad „jūsų kandidatė yra puiki“, ir jie jai pritaria, o galiausiai jie man sako, kad jos nebenori. Noriu, kad man būtų paaiškinta“, – sakė E. Macaronas žurnalistams Lione.

Buvusi EP narė S. Goulard 2017 metais mėnesį dirbo Prancūzijos gynybos ministre, tačiau atsistatydino, tyrėjams ją apklausus dėl fiktyvaus įdarbinimo skandalo.

ES kovos su sukčiavimu tarnyba taip pat pradėjo tyrimą dėl parlamentaro padėjėjo fiktyvaus įdarbinimo. Abu šie tyrimai vyksta iki šiol, tačiau kaltinimai S. Goulard nepareikšti.

Dabar E. Macronas turės paskirti naują kandidatą. Lieka neaišku, ar būsimam Prancūzijos kandidatui ar kandidatei bus patikėtas tas pats portfelis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)